Dani turizma Svetog Martina na Muri trajat će 40 dana

Turističko vijeće Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, usvojilo je program ovogodišnjih općinskih Dana turizma koji započinju 12. srpnja i završavaju 22. kolovoza. Program je izradila i vijećnicima predstavila Ivana Živčec, direktorica svetomartinske Turističke zajednice, koja je okupila mnoge suradnike s kojima je osmislila zaista različit i bogat kulturno-zabavni i športski program.

– Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri, započinju u nedjelju 12. srpnja Seoskim nogometnim turnirom u Jurovcu, a nastavljaju se 19. srpnja Panonskim maratonom triju država u organizaciji Biciklističkog kluba Mura-Avantura.

– U subotu 25. srpnja u Termama Sveti Martin održava se koncert Lidije Bajuk, a u petak 31. srpnja na programu je koncert Dominika Padarića uz rijeku Muru.

– 1. kolovoza u Lapšini se obilježava 70 godina postojanja DVD Lapšina uz zabavni program, zatim se kod Labirinta ljubavi održava Festival suvremene poezije.

– Lovačko društvo Trčka u nedjelju 2. kolovoza organizira Međunarodno natjecanje u gađanju glinenih golubova na streljani Sjevernjaci Gradiščak. ŠRD Čikova pak organizira Tradicionalni selski kup u ribolovu, Likovna Republika svoju Likovnu izložbu, a HKUU Sveti Martin koncert pod nazivom Mlade nade našeg kraja.

– Na Dan Domovinske zahvale, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja u srijedu 5. kolovoza biti će služena Sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje s polaganjem vijenca kod Spomen obilježja na Trgu Svetog Martina.

– U subotu 8. kolovoza održavaju se tradicionalni vinogradarsko-voćarko-povrćarski Dani polja i “Međunarodni putujući muzej” u organizaciji Oldtimer kluba Međimurje.

– Od 8.do 9. kolovoza održava se Otvoreno prvenstvo u tenisu, Međugeneracijsko druženje NK Poleta, Izložba i Svečana sjednica kluba.

– U petak 14. kolovoza održava se Veliki plesnjak Radija 1, te Svečana procesija sa svijećama, sve u večernjim urama.

– Dan kasnije 15. kolovoza navečer predstava je glumca Ljubomira Kerekeša, a u prijepodnevni satima je proštenje Velike Gospe i međunarodni nogometni kadetski turnir.

– Središnja proslava ovogodišnjih Dana turizma je u nedjelju 16. kolovoza od 10 sati Svetom misom na otvorenom u 10 sati. Povorka starih zanata započinje u 15,30 sati, Kulturno-zabavni program započinje u 17,30 sati, a u 20 sati je Velika Poletova zabava. Kroz program će voditi Eržika Kočila i Davor Dretar Drele.

Dani turizma završavaju 22. kolovoza postavljanjem klopoteca na OPG Hažić u Jurovčaku.

Četrdeset dana moći će se uživati u ljepoti programa i dobroti svetomartinskog čovjeka, u plodovima rada ruku njegovih i darova neopisivo lijepog krajobraza. Svi smo pozvani!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije