Tjedna prognoza: Puno sunca i vrućine, ali i lokalno nevrijeme!

Iza nas je prvi lipanjski tjedan koji je donio prave ljetne vrućine. Aktualni prognostički materijali sugeriraju da će se ljetno vrijeme nastaviti i u novome tjednu, javlja Crometeo.

Iako će povremeno biti lokalnih grmljavinskih nestabilnosti, prave promjene vremena o obilnijim oborinama nema na vidiku. Naprotiv, i dalje će dominirati sunčano i vrlo toplo vrijeme, prema kraju tjedna ponovno će se vratiti i vrućine. Veća mogućnost za grmljavinske pljuskove, čak i jače nevrijeme, postojat će u unutrašnjosti zemlje, osobito u utorak i srijedu poslijepodne.

U nastavku donosimo tjednu prognozu vremena Crometea.

U ponedjeljak većinom sunčano i vruće, ali će nas ipak malo ventilirati sjeveroistočni i istočni vjetar. Zbog tog povjetarca temperatura zraka će biti ranoljetna, ali ipak ne puno preko 30 Celzijevih stupnjeva. Dakle, sunčano i ljetno, ali ugodno i izdrživo. Čuvajte se vrućine i uzimajte dovoljno tekućine. Trebalo bi smanjiti boravak na izravnom suncu, osobito između 10 i 17 sati kad je UV indeks najviši. Kasnije prema večeri postojat će mala mogućnost za lokalni grmljavinski pljusak, osobito uz mađarsku granicu.

U utorak djelomično sunčano, sparno, ali i nestabilno. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, a mjestimice može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, osobito u popodnevnim satima. Važno je naglasiti da kiše neće biti u svim mjestima, dakle, ovo nije neka široko rasprostranjena kiša nego lokalni pljuskovi. Tamo gdje udari pljusak može biti i nevremena. Malo će osvježiti, ali će temperatura zraka i dalje biti iznad 25 Celzijevih stupnjeva, možda i do 30°C.

Sredinu tjedna obilježit će nestabilni dani, ali ipak uz dulja sunčana razdoblja i dosta topline. Ponegdje su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom ili kratkotrajna kiša, ali to neće biti ni obilno ni dugotrajno. Vjerojatnost za to je veća u popodnevnim satima tijekom srijede, dok bi u četvrtak tih pljuskova moglo biti znatno manje. Temperatura zraka će biti prava ljetna – jutarnje vrijednosti većinom od 14 do 19°C, a najviše dnevne blizu 30 Celzijevih stupnjeva.

U petak se čini stabilnije uz više sunca i opet malo toplije. Zapuhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar pa će biti sparno i uz malo lošiju bioprognozu. Što se tiče vikenda vrijeme bi trebalo biti većinom sunčano i vruće, ali se i dalje ne može potpuno isključiti mogućnost za lokalni pljusak, osobito potkraj nedjelje. Temperatura zraka bit će oko 30 Celzijevih stupnjeva, možda i nekoliko stupnjeva viša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije