Humanitarna akcija: Trčimo za Marka, bolesnog osmaša iz Kotoribe

Marko Pongrac iz Kotoribe učenik je osmog razreda OŠ Jože Horvata i boluje od maligne bolesti. Umjesto da ovih dana sjedi u školskim klupama i raduje se sa svojim vršnjacima završetku osnovnoškolskog obrazovanja, Marko svoje dane provodi na liječenju u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

Najveća podrška u tom nimalo lakom putu su mu majka Zdenka, braća, obitelj, prijatelji, ali i svi ljudi dobroga srca. Kotoripčani su odlučili pokrenuti humanitarnu akciju kako bi odaslali Marku poruku ljubavi i zajedništva. Humanitarna akcija “Trčimo za Marka” održat će se u nedjelju, 14. lipnja 2015. s početkom u 16,00 sati na igralištu kod nove škole. Akciju je pokrenulo Društvo naša djeca, a istoj su se priključile i ostale općinske udruge.

– Plan je okupiti što veći broj mještana i djece da sudjeluju u trčanju i time pruže podršku našem teško oboljelom sugrađaninu. U naš program uključit će se udruge koje djeluju na području općine Kotoriba i Jezično edukativni centar Didasko koji su nam ponudili gratis svoje animatore za djecu – poručuju iz Društva.

Uz trčanje, peći se langoši i ribice te će se prodavati kolači. Sav prikupljeni dobrovoljni prilog bit će namijenjen za Markovo daljnje liječenje. Pozivaju žene koje su voljne ispeći kolače da iste dostave u prostorije Društva žena u subotu, 13. lipnja od 19 do 20 sati.

Pomaganje nije samo obveza već doživljaj i dar svakog dobrog čovjeka u svakoj prilici. Kako bismo u vlastitom životu izgradili pozitivne i ljubavlju ispunjene odnose, važno je shvatiti bit pomaganja, ali onog iskrenog – od srca. Zato otvorima ista i svojom dobrotom pružimo ruku podrške Marku Pongracu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije