FOTO: Eko kviz u Pre-komu – računalo i projektor osvojila OŠ Prelog!

>> FOTO: Eko kviz u Pre-komu – računalo i projektor osvojila OŠ Prelog!

Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom iz Preloga u petak, 5. lipnja na prostoru Reciklažnog dvorišta u Prelogu organiziralo je druge po redu Dane otvorenih vrata u sklopu kojih je Eko kvizom obilježen Svjetski dan zaštite okoliša.

U zanimljivom Eko kvizu sudjelovale su ekipe iz šest osnovnih škola s područja donjeg Međimurja. Tako je hala za sortiranje otpada nakratko postala učionica u kojoj su učenici sedmih razreda prvo pisali test o gospodarenju otpadom nakon čega su imali prilike pokazati svoje vještine u pravilnom odvajanju korisnog otpada.

Ekipe su i u teoretskom i praktičnom djelu pokazale zavidno znanje, a kad su se zbrojili bodovi uslijedilo je proglašenje. Vladala je napetost i uzbuđenje jer su Pre-kom i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali vrijedne nagrade. Najviše bodova skupili su čenici OŠ PrelogTamara-Ana Krušelj, Nika Sraka i Fran Hozjak (mentorica: Jasenka Poljak) i oni su kući otišli kao pobjednici s prijenosnim računalom i projektorom.

Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Jože Horvata Kotoriba u sastavu Lena Maria Ludaš, Magdalena Friščić i Vinko Legin (mentorica: Lidija Ribić Gašparić). Oni su za nagradu dobili projektor. Digitalni fotoaparat i treće mjesto osvojili su Mirta Strbad , Hana Horvat i Mislav Miser (mentor: Nino Klobučarić) iz OŠ Donja Dubrava.

Četvrto mjesto pripalo je OŠ Donji Kraljevec za koju su se natjecali Maria Žokalj, Melisa Ciglarić i Lovro Horvat (mentor: Marija Purić Hranjec), na peto mjesto plasirala se ekipa OŠ Goričan u kojoj su bili Nina Gotal, Sabina Medvar i Manuela Kamenić (mentor: Natalija Benko Mustač, dok je šesto mjesto osvojila OŠ Draškovec u sastavu Noa Vadas, Andreja Matijačić i Alen Jakupek Strbad (mentor: Mateja Vrhaj).

Svi sudionici Eko kviza nagrađeni su velikm čokoladama i zahvalnicama koje će ih podsjećati na ovo natjecanje. Direktor Pre-koma Siniša Radiković izuzetno je zadovoljan onime što su znali i pokazali učenici te najavljuje da će Eko kviz biti održan i iduće godine.

Dane otvorenih vrata Pre-kom je održao u suradnji sa svojim vlasnicima JLS donjeg Međimurja (Grad Prelog i općinama Goričan, Donji Kraljevec, Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije