FOTO: Održan susret s roditeljima petero i više malodobne djece

>> FOTO: Održan susret s roditeljima petero i više malodobne djece

Tradicionalan susret s roditeljima petero i više malodobne djece, koji Caritas Varaždinske biskupije priređuje dva puta godišnje za oko 150 obitelji s njezinog područja, održan je u subotu 30. svibnja u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu.

Okupljene su pozdravili varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, predsjednik Biskupijskog Caritasa mons. Ivan Godina i ravnatelj mr. Ante Šola. O temi “Vjera u Boga čini nas sretnima” izlagao je bračni par Josipa i Ivica Dobranić, članovi varaždinske Zajednice Cenacolo.

Biskup Mrzljak najprije je zahvalio Biskupijskom Caritasu na brizi u pružanju duhovne i materijalne pomoći onima kojima je potrebno, osobito obiteljima. Podsjetio je kako i papa Franjo stalno upozorava na važnost i svetost obiteljskog života.

– Stoga i mi u Varaždinskoj biskupiji podržavamo obitelji, posebno sve one obitelji koje spremno prihvaćaju svaki novi život, koje se ne boje novog života znajući da su djeca radost, ali i velika briga i odgovornost. Mi u biskupiji kao jedna velika obitelj trebamo nastojati biti zajedno i biti vam podrška koliko je to moguće, na duhovnom i materijalnom području, posebno onda kada je teško. Da bismo vam mogli osigurati materijalnu pomoć, naši djelatnici u Biskupijskom Caritasu snalaze se na razne načine zahvaljujući dobročiniteljima, rekao je biskup Mrzljak.

Bračni par Dobranić govorio je iz vlastitog iskustva višečlane obitelji. Josipa i Ivica s četvero djece žive u varaždinskoj Zajednici Cenacolo zajedno s drugim obiteljima i parovima koje su u životu snašle razne teškoće i ovisnosti. Kako su posvjedočili, žive s vjerom da ih sve životne teškoće, nevolje i problemi ne udaljuju od Boga, nego približavaju.

Obiteljski život im je u potpunosti duhovno i emotivno ispunjenje. Dan im je prožet raznim obvezama, koriste talente koje imaju, te pronalaze vrijeme za molitvu i razgovor o poteškoćama i brigama svakodnevnog života. Istaknuli su kako je važno da i u teškim trenucima ne guraju probleme “pod tepih”, nego da uvijek razgovaraju o onome što ih je povrijedilo i što ih smeta jer time daju primjer svojoj djeci.

Nazočni roditelji u raspravi su posvjedočili teškoće s kojima se suočavaju, zasigurno u većem opsegu nego obitelji koje imaju manji broj djece. Mons. Godina i ravnatelj Šola naglasili su kako je obiteljski odgoj najvažnija stepenica u sazrijevanju svakog djeteta i mladog čovjeka, a na tu prvu i najvažniju stepenicu, koja bi trebala biti temelj za napredak, nadograđuju se svojim zalaganjem škola, Crkva i šire društvo.

Susret je zaključen podjelom vrijednih paketa koje je Biskupijski Caritas pripremio za obitelji, a sadržavali su namirnice, odjeću i druge životne potrepštine koje su potrebne u obiteljima koje imaju veći broj članova, objavila je Varaždinska biskupija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije