FOTO: Dani šibe i ribe oborili sve rekorde – atrakcija bunar od šibe

>> FOTO: Dani šibe i ribe oborili sve rekorde – atrakcija bunar od šibe

Na prostoru kod nove škole u subotu, 30. i nedjelju, 31. svibnja u Kotoribi su dvanaestu godinu zaredom održani Dani šibe i ribe. Organizator nadaleko poznate manifestacije bila je Općina Kotoriba.

Veliki šator hotela Podravina bio je mjesto gdje se kuhalo, plesalo, sviralo i pjevalo…Sve je počelo u subotu i to Ribijadom kada je 15 općinskih udruga pripremalo ribu na razne načine. Bilo je pržene ribe, na žaru, ali i poznatog fiša. Svi ti specijaliteti besplatno su podijeljeni posjetiteljima kojih je i u subotu bilo iz svih krajeva Međimurja, ali i šire.

>>> Fotogalerija: Dani šibe i ribe (subota)

Tog je poslijepodneva u sportskoj dvorani održan rekreativni ženski odbojkaški turnir na kojem su sudjelovale ekipe iz Donjeg Vidovca, Pribislavca i Kotoribe. U večernjim satima za dobru atmosferu i nezaboravnu feštu pobrinuo se glazbeni sastav Pisofkejk.

Tradicionlana turističko gastronomska manifestacija u nedjelju je započela od 10 sati izložbeno prodajnim sajmom predmeta od šibe, rukotvorina, dječijih radova, autohtonih i licitarskih proizvoda. U popodnevnim satima je ispod šatora priređen kulturno zabavni program u kojem su nastupili: Mažoretkinje Kotoribe, folklorna i tamburaška grupa OŠ Jože Horvata Kotoriba, članovi KUD-a Ivan Mustač Kantor iz Svete Marije i gosti iz slovenske Hotize koji su posjetitelje oduševili svirajući na neosbičnim instrumentima.

Svima njima dobrodošlicu u kotoripski kraj poželio je općinski načelnik Ljubomir Grgec, dok je ispred Međimurske županije o značaja ove turističke manifestacije za naš kraj govorio predsjednik Skupštine Mladen Novak. Atrakcija za veliki broj posjetitelja bila je mogućnost ribolova u bazenu za što su bili zaduženi članovi Žužičke, dok je najmlađima pažnju najviše odvlačio veliki zabavni park. Općina Kotoriba i ove je godine za sve posjetitelje osigurala besplatan vlak iz Varaždina i povratkom iz Kotoribe.

Poznati kotoripski košarač Branko Pogorelec demonstrirao je pletenje proizvoda od šibe, a ove je godine za tu prigodu bio pleten bunar od šibe za što Branko kaže da ga je pleo puna tri dana. Naravno, njegovo remek djelo od sirove šibe nikoga nije ostavilo ravnodušnim, baš kao ni lokomotiva od šibe od prije nekoliko godina koja krasi centar mjesta.

Na Dane šibe i ribe biciklima je došlo i 86 biciklista iz Župe Draškovec koji su vozili svoju četvrtu Župnu bicklijadu. Nikako ne smijemo zaboraviti bogatu gastronomsku ponudu ribljih specijaliteta, posebice kotoripskog šarana na rašljama koji je bio najtraženiji, a pripremali su ga kuhari Hotela Podravina iz Koprivnice koji je na sebe preuzeo cjelokupnu ugostiteljsku ponudu. Kroz cijeli dan goste su zabavljali članovi Tango banda.

Dani šibe i ribe ponovno su dokazali da igraju veliku ulogu u turističkoj ponudi Međimurja čemu u prilog ide i rekordan broj posjetitelja koji su u dva dana posjetili ovo najistočnije međimursko mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije