Načelnik Franjo Makovec nagradio mladog glazbenika Dominika Padarića

Dominik Padarić, mladi glazbenik iz Sv. Martina na Muri, zadnjih godinu dana niže sve zapaženije nastupe i dostignuća na domaćoj i međunarodnoj glazbeno-vokalnoj pozornici.

Nedavno se vratio iz Osijeka s međunarodnog pjevačkog natjecanja Lav Mirski gdje je u svojoj kategoriji solo pjevanja osvojio prvo mjesto, dok je ukupnom poretku svih kategorija osvojio odlično četvrto mjesto. Time je ponovio prošlogodišnji uspjeh s međunarodnog natjecanja vokalne glazbe u Novom Sadu s osvojenim prvim mjestom u solo pjevanju.

Tim povodom u četvrtak, 28. svibnja 2015. godine upriličen je prijem kod načelnika Općine Sveti Martin na Muri. Načelnik Franjo Makovec čestitao je Dominiku na fantastičnim rezultatima postignutim na natjecanjima, a osobito na trudu i predanosti koju ulaže u vlastito obrazovanje i razvoj svojih vokalnim sposobnostima.

Zahvalio mu je na angažmanu na mnogim općinskim manifestacijama, na njegovanju jedne specifične forme glazbenog izričaja i na uzornosti u predanosti svome pozovu i radu. Zahvala ide i Dominikovim roditeljima i obitelji koja mu pruža veliku potporu i pomoć. Dominiku je uručena novčana nagrada od 2000,00 kn, kao znak podrške za njegov odličan rad kao i za promociju Općine Sveti Martin na Muri.

Kao polaznik Glazbene škole u Varaždinu, u klasi profesorice Blanke Tkalčić, priprema se za upise na jednu od glazbenih akademija u kategoriji solo pjevanja i glazbene pedagogije. Dominik je zadnjih godinu dana ostvario brojne nastupe: 2 solo koncerta u crkvi sv. Martina u Sv. Martinu na Muri, kao gost na nastupu Blanke Tkalčić u Hlapičini te brojne druge nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu (i.o. Zagreb, Varaždin, Munchen).

Jedan od sljedećih nastupa bit će povodom Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri, krajem srpnja 2015. na lokaciji starog mlina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije