FOTO: Sveta potvrda u Goričanu

>> FOTO: Sveta potvrda u Goričanu

U subotu, 30. svibnja 2015. na Svetoj misi u 10 sati na otvorenom, kod pastoralnog centra “Dobri pastir” ispred župne crkve Sv. Leonarda u Goričanu podijeljen je sakrament Svete potvrde.

Dvadeset devetorici učenika osmih razreda svetu potvrdu je podijelio msgr. Ivan Godina, generalni vikar naše biskupije.

Svečana procesija krenula je od župnog dvora te je kroz park stigla pred oltar na otvorenom pastoralnog centra “Dobri pastir” te je uslijedilo svečano misno slavlje.

Pozdrav dobrodošlice delegatu msgr. Ivanu Godini te prisutnim svećenicima uputio je domaći župnik Petar Majstorović.

U nadahnutoj propovijedi msgr. Ivan Godina naglasio je da ljubav prema čovjeku, ljubav prema bližnjemu i ljubav prema Bogu najvažnija, te da ovi mladi vjernici koji kreću u život, birajući svoj životni poziv, svoje školovanje imaju to uvijek na umu. Također je im je poručio – ako osjetite neki znak božjeg poziva u službu gospodinovu, odazovite se…

Nakon toga podijeljena je sveta potvrda te je firmanicima odaslana poruka da nastave živjeti darom Duha Svetoga kojeg su primili, i da ovim sakramentom nije završeno njihovo pohađanje u crkvu, na misna slavlja, već da i dalje trebaju dolaziti, moliti i zahvaljivati dragom Bogu kod svete mise te sudjelovati u svim aktivnostima župne zajednice.

Na kraju su se firmanici zahvalili župniku Petru Majstorović i vjeroučitelju Zlatku Varošancu na njihovom trudu i strpljenju, da su svi zajedno radosni stigli na cilj i primili svetu potvrdu.

Neka ovi mladi vjernici i učenici koji kreću u srednjoškolsko obrazovanje budu uzorni promotori svojeg mjesta i župne zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije