FOTO: Evakuacija uspjela, “požar ugašen” u kotoripskoj školi

>> FOTO: Evakuacija uspjela, “požar ugašen” u kotoripskoj školi

U četvrtak u 11,15 sati zvuk školskog zvona u OŠ Jože Horvata Kotoriba upozorio je na opasnost. Zbunjenim su učenicima učitelji, koji su ugrabili samo razredne knjige, rekli da krenu za njima i napuste školsku zgradu.

To su ubrzo i učinili kroz evakuacijske putove, a zvuk vatrogasnih sirena s kombi i navalnog vozila DVD-a Kotoriba najavio je početak združene vježbe nazvane Evakuacija učenika i gašenje požara u OŠ-i Jože Horvata Kotoriba kojom je zapovijedao Stanko Vugrinčić, zapovjednik DVD-a Kotoriba.

– Pošli smo od taktičke pretpostavke da je u kabinetu kemije došlo do požara. Nakon pojave dima i vatre učenici su napustili kabinet, a iz Škole su alarmirali JVP Grada Čakovca, a oni putem SMS-a naše društvo.

Pošto je požar zahvatio cijeli kabinet na katu i gdje je jedan dio učenika nije zbog dima bio evakuiran, a posadi navalnog vozila zapovjedio sam da izvrši unutarnju navalu uz uporabu izolacionih aparata i spašavanje ozlijeđenih. Dolaskom JVP Čakovec postavljen je zračni jastuk ispod prozora goruće učionice, a učenici su evakuirani skakanjem na zračni jastuk – ispričao je Vugrinčić.

Naglasio je da ježba je potrebna kako bi se u slučaju stvarnog događaja spriječile ili smanjile na najmanju mjeru moguće ozljede trenutno zatečenih osoba u Školi i pritom spasili ugroženi ljudski životi.

Vježba je u potpunosti uspjela konstatirali su na kraju zapovjednik i ravnateljica OŠ-e Snježana Matoš, prof. kao i Robert Meglić, zamjenik zapovjednika JVP Čakovec. Ravnateljica je kazala kako je školska, odnosno zakonska obveza škole da takve vježbe provodi svake dvije godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije