Likovna Republika će oslikati kalendar Varaždinske biskupije za 2016.

Varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak pohodio je Župu Sveti Martin na Muri, gdje se u Pastoralnom centru sastao s predsjednicom Udruge “Likovna RepublikaMilenom Petković i članovima udruge, s kojima je dogovorio pojedinosti oko izrade Katoličkog kalendara Varaždinske biskupije za 2016. godinu.

Dogovoreno je da će članovi “Likovne Republike” iz Svetog Martina na Muri izraditi originalna nova umjetnička djela koja će krasiti 12. po redu kalendar Varaždinske biskupije, ovaj puta za 2016. godinu. Predsjednica Petković izrazila je zadovoljstvo što je Likovna Republika odabrana za izradu ovog lijepog “projekta” i svi su radosni i spremni se upustiti u posao.

Domaći župnik i domaćin susreta, velečasni Ivan Herceg, upoznao je biskupa s tematikom sastanka na kojemu su bili i općinski načelnik Franjo Makovec, njegova zamjenica profesorica Petra Novinščak i direktorica svetomartinske Turističke zajednice Ivana Živčec, koji su biskupu i župniku izrazili zahvalnost na iskazanom povjerenju i suradnji koja će između ostaloga doprinijeti promociji Općine Sveti Martin na Muri.

– Varaždinska biskupija već 12 godina izdaje kalendar sa svojim osobitostima koji je do sada bio ilustriran raznim postojećim djelima iz fundusa sakralnih objekata na području mjesne Crkve. Za biskupijski kalendar 2015. po prvi put su izrađena nova umjetnička djela, koje su stvorili članovi Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, pojasnio je povijest izdavanja biskupijskih kalendara biskup Mrzljak.

Iz svega se iščitava kako je ovo izuzetno priznanje i povjerenje biskupa i biskupije likovnim umjetnicima okupljenim u Likovnoj Republici Sveti Martin na Muri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije