VIDEO: “Procurio” nasip jezera HE Dubrava, nema razloga za paniku

U redakciju našeg portala javio se čitatelj s informacijom da je u srijedu u kasno popodnevnim satima napukao nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava u blizini Preloga.

Kamerom je snimio radnike kako saniraju nasip na toj lokaciji. O čemu se radi i ima li mjesta panici upitali smo mr.sc. Miljenka Brezovca, direktora Proizvodnog područja HE Sjever.

– U srijedu 20.05.2015. tijekom redovitog dnevnog obilaska nasipa akumulacije HE Dubrava, uočeno je manje procurivanje vode na stacionaži 6+467 (uzvodni dio akumulacije u blizini Preloga). Odmah po zaprimljenoj informaciji o tome, radnici građevinskog održavanja HE Dubrava i PP HE Sjever pregledali su navedenu lokaciju na kojoj su se tijekom godina povremeno događale slične pojave.

Lokaciju su tijekom poslijepodneva obišli i građevinski stručnjaci i specijalisti za tehnička promatranja velikih brana Instituta za elektroprivredu i energetiku te je uz njihovo sudjelovanje obavljen manji zahvat s ciljem točnog utvrđivanja karaktera uočene pojave.

Rezultati obavljenog zahvata ukazuju da se radi o kontroliranom procurivanju, koje ne ugrožava sigurnost nasipa. O aktivnostima na nasipu odmah smo obavijestili Centar 112 Čakovec.

Radi praćenja pojave organizirano je dežurstvo, a lokacija se i dalje intenzivno prati i kontrolira. Slijedećih dana će se nastaviti s istražnim radnjama i pripremi eventualnih dodatnih zahvata.

Ovim putem željeli bismo zamoliti javnost za razumijevanje kako bi se stručnim službama omogućilo nesmetano obavljanje poslova, s ciljem da se osigura maksimalna sigurnost objekata – rekao je za naš portal Miljenko Brezovec.

Pogledajte video čitatelja:

Napukao je nasip blizu preloga (snimljeno u poslijepodevim satima), nakon što su ga ispitali, započeli sa površinskim zagrinjanjem.. Još da su bili kulturni prema meni, nebi ovo javno išao stavljat na društvene mreže!

Posted by Damjan Kolarek on 20. svibnja 2015

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije