Tjedna prognoza: Prvo sunce i vrućina, zatim obilna kiša!

U prvoj polovici novoga tjedna temperature zraka bit će natprosječno visoke, prevladavat će sunčano, a neće biti ni značajnog vjetra. Ipak, u četvrtak nas očekuje jača promjena vremena koja će donijeti kišu, ali i “otpuhati” natprosječnu toplinu s našega područja.

Iako će nas krajem tjedna ciklona postupno napuštati, nestabilna zračna masa kružit će našim područjem u višim slojevima troposfere pa razvoj vremenskih prilika u dane nadolazećega vikenda još nije sasvim izvjestan. Obilne kiše će biti osobito u unutrsašnjosti zemlje, pogotovo na sjeverozapadu i u gorju. U nastavku donosimo opširniju prognozu Crometea.

Još toplije vrijeme uz puno sunca očekujemo u utorak pa temperatura zraka opet može poprimiti prave ljetne vrijednosti. Ujutro ugodno, ali danju će sunca dosta jako pržiti pa izbjegavajte boravak na suncu između 10 i 17 sati. Vjetar će okrenuti na južinu pa će biti i sparnije uz nešto lošiju bioprognozu. Najviša dnevna temperatura blizu 30 Celzijevih stupnjeva u hladu.

U srijedu veći dio dana sunčano, vruće i sparno. I dalje južina pa će biti dosta neugodan i težak dan, a i tlak zraka će padati što može zasmetati meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Temperatura zraka i dalje blizu 30 stupnjeva. Kasno popodne, potkraj dana i u noći na četvrtak mogla bi stići hladna fronta uz grmljavinske pljuskove, sjeverni vjetar i osvježenje. Nadajmo se da neće biti nevremena…

Zato će u četvrtak vrijeme biti oblačnije, vjetrovito i hladnije. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Temperatura će pasti za desetak stupnjeva u odnosu na utorak i srijedu. Pripremimo kišobran i komad toplije odjeće. Kiša će dobro doći poljoprivrednicima, a mjestimice su moguće i veće količine. Na zapadu će osjetno zahladiti, ponegdje i za 10-15 stupnjeva u odnosu na prvu polovicu tjedna.

U petak i dalje svježe i dosta nestabilno. Izmjena oblaka i možda kraćih sunčanih razdoblja, a povremeno može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će sjeverac uz relativno nisku temperaturu zraka. Pitanje je hoćemo li uopće vidjeti sunce.

Za vikend promjenjivo, ali možda ipak malo ljepše. Ne možemo obećati sasvim suhe dane, ali bit će i suhih perioda sa suncem. Uz jači oblaka moguć je neki pljusak ili kiša, ali to će vjerojatno biti kratkotrajna i lokalna pojava. Jutra svježa, a danju malo toplije. Općenito, kad se u srijedu krajem dana vrijeme pokvari, onda ćemo tu svježu i promjenjivu fazu imati barem pet do sedam dana što znači da će vjerojatno i novi tjedna početi nestabilno, kažu u Crometeu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije