Kuhanje u MasterChef kuhinji završilo je u petak i za najmlađu natjecateljicu 22-godišnju Mišel Matulin iz Donjeg Vidovca. Ušla je u top 8 u trećoj sezoni najpopularnijeg kulinarskog showa kojeg petkom i nedjeljom pratimo na Novoj TV, ali je “kobna” bila prprema punjene pljekavice.
– Ti si jako mlada i iz familije si kuhara! Hvala ti lijepo na dobrom duhu ovog MasterChefa i atmosferi koju si uvijek začinila s malo humora, sreće i zadovoljstva. Ja sam se zbog tebe osjećao bolje – poručio joj je na kraju Radovan, član žirija. U nastavku donosimo intervju s Mišel kojeg prenosimo sa službenih stranica MasterChefa.
Opiši nam što si se sve motalo po glavi kada si saznala da se nalaziš među najboljih 16.
– Joj, top 16, i to sam uspjela, ma u glavi mi je bilo to da sam uspjela i da se moram dokazat i pokazat što sve znam i opravdat svoj boravak u MC-u i naravno da nadmašim tatu ili ga bar dostignem!
Koji su bili tvoji motivi za ulazak i kako si se odlučila prijaviti za najpoznatiji kuharski show?
– Ma evo zapravo je tata taj koji me htio prijavit, bio me zvao da li sam vidjela prijavu za Masterchef i onda sam se na kraju sama prijavila. A glavni motivi su bili, ono da naučim tj. da nadogradim svoje dosadašnje znanje, nova prilika za zabavu, za kuhanje u drugačijim uvjetima, da ubiti samu sebe iznenadim i dokažem si da znam kuhati!
Jesi li imala posebne pripreme za MC ili si jednostavno došla sa znanjem koje si stekla ranije kuhajući kod kuće za prijatelje i obitelj?
– Nisam imala neke posebne pripreme, bilo je standardno, čitanje kuharica, gledanje kulinarskih emisija.
Što najviše, a što najmanje voliš pripremati?
– Ma ja volim sve pripremat, ali ima namirnica sa kojima nisam nikad radila pa to predstavlja problem.
Koje ti je najomiljenije kuharsko pomagalo?
– Kuharsko pomagalo -NOŽ definitivno, obožavam noževe, i nadam se da ću jednog dana imat svoj cijeli komplet!
Što ti je u MC kuhinji bilo najteže?
– Ma najteže mi je bilo onaj prvi kontakt sa žirijem odnosno čekanje njihovih komentara i ono nestrpljenje “Joj da li im je fino, što sam pogriješila” itd.
Koje si savjete žirija zapamtila i hoćeš li ih primjenjivati u kuhinji?
– Ma svi savjeti su dobrodošli tj. svaka kritika je dobrodošla jer iz nje izvučeš ono što moraš popravit, ne bi odvajala niti jedan savjet nego ih ću se svih držat i radit onako kako su me naši mentori Dino, Radovan i Andrej naučili.
Što je za tebe bio najveći izazov u MC kuhinji?
– Svaki izazov je težak, ali uvijek daš sve od sebe i tako si ih jednostavno olakšaš i tako samo možeš biti zadovoljan i sretan ma kakvi god komentari bili da bili. A pogreške se uvijek lako isprave u idućem izazovu.
Kada bi imala priliku vratiti se u MC kuhinju, što bi popravio i napravio kako bi impresionirao članove žirija?
– Ma kada bi dobila priliku ne bi ništa mijenjala bar ne sa onim znanjem kojim sam ušla u kuhinju. Jer mislim da sam dala svaki put sve od sebe i iskoristila svoje znanje na najbolji mogući način u onom trenutku.
Hoćeš li se nakon MC-a ozbiljnije uhvatiti kuhanja ili će ti to i dalje biti hobi?
– Ma za sad će to biti hobi a dalje kada završim školovanje onda ćemo vidjet, možda jednog dana se i uhvatim nečeg ozbiljnijeg!
Koliko će MasterChef utjecati na tvoj budući pristup kuhanju?
– Ma sama činjenica da su me zvali u top 50 najboljih kuhara amatera je dovoljna bila, a ne dođeš u top 16 najboljih kuhara u Hrvatskoj i imaš priliku radit sa izvanrednim ljudima i mentorima, dobivaš savjete i učiš iz dana u dan, bolje od toga ne može i zahvalna sam svima na toj prilici. A moje kuhanje se mijenja kao što se mijenjalo iz dana u dan u MC kuhinji, razmišljaš na drugačiji način i vidiš stvari iz drugačije perspektive. Uglavnom kuhat ću i dalje i uživat u hrani kao i inače!
Mišelin otac Ljubo i sam je bio sudionik MasterChefa
Je li tata bio ponosan na tvoj postignuti rezultat u MasterChef kuhinji?
– Svi su bili jako ponosni cijela obitelj, prijatelji, poznanici, ali da najviše tata! Kako on kaže svaki izazov i stres test je proživio sa mnom!
Je li ti tijekom showa davao neke savjete oko kuhanja?
– Sve što ste vidjeli od mene je samo od mene. Naravno dobila sam pokoji savjet prije snimanja, kao i i za sve u životu!
Kuhate li ikada zajedno i ako da, kako to izgleda? Slažu li vam se ukusi ili svaki ima svoj okus koji preferira?
– Joj kuhamo naravno. Ali to više izgleda “nareži mi ovo,nareži mi ono” ili “pa a zakaj sad to tak režeš, to ti nije dobro, zakaj nisi prvo stavila ovo, a ne ono”. Ma šalim se naravno. Zanimljivo je kuhat s njim, dosta tehnika sam naučila i od njega, što kroz zajedničko kuhanje, što kroz savjete. Ali da nam se ukusu slažu, to ne. Svi mi kažu da sam isti tata, al kad je kuhanje u pitanju onda sam samo ja, Mišel i imam neki svoj način i svoje stavove u kuhinji koji su totalno različitiji od tatinih.