FOTO: Šareni maturanti preplavili čakovečke ulice

>> FOTO: Šareni maturanti preplavili čakovečke ulice

Čakovečke ulice preplavljene su veselim i šarenim maturantima, koji su i ove godine pokazali iznimnu maštovitost i kreativnost u izboru odjeće za posljednje dane školovanja.

Proslava Dana maturanata traje od 15. do 20. svibnja, a završava mimohodom maturanata ulicama grada Čakovca, a koji će započeti u srijedu (20. svibnja) u 14 sati formiranjem kolone maturanata kod Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Završna svečanost održat će se na prostoru kod SRC “Mladost”,koncertom bendova “Partleki”, “Gretta”, “Kino klub” i “Vatra” pod geslom “Glazbom protiv nasilja”.

Ove godine glavni nositelj aktivnosti jeSrednja škola Čakovec, a u njima sudjeluju sve srednje škole s područja županije, Međimurska županija, gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće tePolicijska uprava međimurska. Ovaj se oblik suradnje provodi se već 12 godina za redom i polučio je vrlo dobre rezultate te je prihvaćen u javnosti.

Maturanti će kao simbol borbe protiv nasilja za vrijeme dana maturanata, od 15. do 20. svibnja nositi plave narukvice s otisnutim sloganom. Svoje aktivnosti povezane s slanjem poruke protiv nasilja završit ćesimboličnim puštanjem lampiona.

Maturantima želimo dobru, veselu i nezaboravnu zabavu te da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost, kao i ni sigurnost ostalih građana. Donosimo vam dio atmosfere iz čakovečkog parka koju je snimio Tin Tomanić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije