Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Restoranu Međimurski dvori

>> Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Restoranu Međimurski dvori

Identitet nekog restorana kreira puno detalja. Ime, ponuda i cjeloviti sadržaji restoranskih programa, tipično jelo, osobiti kuhari, originalne recepture, pozicija, osobnost vlasnika, vizuali, tradicionalna zbivanja u restoranu, originalan stil… Identitet se ne ostvaruje u jednom tjednu niti se kupuje u nekom prodajnom marketu za akcijski iznos. Kad se identitet jednom stvori odnosno postigne, on postaje moćna stvar koja donosi korist i pomaže da se kroz pojačanu posjetu baš našem restoranu uloženo sukcesivno vraća.

Put do ostvarenja identiteta je obično mukotrpan, dugotrajan, a traži nevjerojatnu dosljednost i preciznost u svim segmentima djelovanja. Znamo narodno znanje koje veli da je za priznanje i dobar glas i tisuću radnji premalo, a za pad je dovoljan samo jedan neuspjeh. Tržište je neumoljivo, ne oprašta i ne dopušta pogreške. Za opstanak su potrebna silna umijeća, sredstva, stalne edukacije, odlučnost, a povrh svega stalna i neupitna kvaliteta. Ona se ne događa slučajno niti na nepredvidivom mjestu. Kvaliteta mora biti stvar odluke i sustavnog rada. U kakvoj su situaciji međimurski restorani i imaju li svi /sada prisutni na tržištu/ iste prilike i mogućnosti? Uvijek su i za sve bila teška vremena, određene okolnosti i mode koje su trenutno vladale na eno-gastro sceni. Iste su, ili još složenije okolnosti i danas. Nositi se sa svim novotarijama, izazovima, uplivima, modama, sve većom i većom zahtjevnošću i očekivanjima gosta vrlo je teško, a za opstanak nikome i nigdje ne rastu jamstva. Ona se grade svaki dan u susretu sa svakim gostom. Svaki, ali baš svaki dan je nevjerojatno važan.

Osobito za restorane koji svoje djelovanje temelje na baštinskoj gastro potki. To nije skeptična konstatacija već oprezan govor realizma koji živimo pod svakodnevnim pritiscima tržišnog podilaženja i kompromisa koji se klanjaju utjecajima korporacija i sila koje ne zanima naš nacionalni kod, naša namirnica, naš miris, okus… već samo i isključivo samo hladnokrvni profit. Kampanjom “Najte nikaj zameriti” Turistička zajednica međimurske županije provodi sustavno i kompleksno ocjenjivanje i podizanje kvalitete/ponude međimurskog ugostiteljstva. Potrebno je baš naglasiti riječi podizanje kvalitete, ali i primijetiti da se iza svega veliča i potiče naše, međimursko i hrvatsko. Mjere i metode su definirane još tokom 2014. godine na sjednicama županijskog turističkog vijeća, a javno objavljene u ovom županijskom tjedniku i na www.visitmedimurje.com – službenoj web stranici TZ MŽ.

Jedan od ciljeva je i taj da se restorani javnosti predstave, a prvenstveno da se postigne realna slika kvalitete u sezoni 2014/2015 koja će završiti dodjelom oznaka Međimurski Gurman odnosno Zlatni Međimurski Gurman onima najbolje ocijenjenima. Osvajanje oznaka nije jednostavno, ali dosadašnje ocjene Mystery shoppera pokazuju da su ostvarive.

Mystery shopper u Restoranu Međimurski dvori

Prije nekoliko dana MS je posjetio Restoran Međimurski dvori. Maksimalan zbroj koji određeni restoran može osvojiti iznosi 340 bodova. Nakon dvosatne večere i boravka u restoranu gost je sumirao zapažanja i ocijenio doživljeno. Sveukupan zbroj: 293 bodova. Za osvajanje znaka kvalitete “Međimurski Gurman” potrebno je prikupiti preko 199 bodova, a za prestižnu oznaku “Zlatni Međimurski Gurman” preko 289 bodova. Već smo puno puta naglasili kako je kategorija JELA presudna kategorija za postizanje određenog znaka/priznanja kvalitete.

Važne su ocjene iz svih kategorija (prostor, osoblje, oprema, jela i ponuda), ali bodovni elementi iz rubrike JELA su presudno mjerilo. Za osvajanje Međimurskog Gurmana potreban je minimum od 44 boda, a za oznaku Zlatni Međimurski Gurman 61 bod. U grupaciji JELA Međimurski dvori su osvojili 55 bodova. Visok sveukupni zbroj i 55 u zoni JELA postavljaju Međimurske dvore na vrlo solidnu poziciju u grupi restorana s oznakom Međimurski Gurman. Čestitamo cijelom ansamblu restorana!

Tablicu bodova pogledajte OVDJE

Samo nekoliko naglasaka iz službenog zapisnika:

“Vanjski izgled restorana korektan. Interijer je higijenski čist, uređen u retro stilu prilagođenom regiji. Oprema kvalitetna, pribor za jelo je malo robustan, no može se opravdati praćenjem ruralnog stila. Osoblje izuzetno srdačno s mogućnošću napretka u struci, uz daljnju edukaciju za što imaju inicijativu. Pretepena juha izvrsna, u okusima, ravoteži, čistoći i svim ostalim elementima. Vrganj juhu prati izvrsna prezentacija u kruhu, s malim oscilacijama čistoće i uravnoteženosti namirnica koje se lako mogu popraviti.

Zanimljive bruscete od guščje paštete daju dojam da su nakon tostiranja malo odstajale te otvrdnule, ravnoteža i svježina uredni. Prezentacija zanimljiva. Pohani poriluk odličan. Guščja jetra uredne svježine i ravnoteže okusa, s malo naglašenijom termičkom obradom koja daje osjećaj suhoće u ustima. Ta se sitnica lako rješava u dogovoru s gostom kojemu se može ponuditi da sam zaželi stupanj obrade. Kaša od heljde uz guščju jetru ukusna s malom oscilacijom u konzistenciji i svježini namirnice. Pačja prsa ukusna, dobro začinjena i uravnoteženih okusa s malo naglašenijom termičkom obradom. Rižoto od šampinjona, prilog uz pačja prsa, malo, simbolično slatkast. Desert međimurska gibanica odličan, osvježavajuć, čistih prepoznatljivih i uravnoteženih okusa. Opći dojam: serviraju se ukusna i svježa jela koja su na stopalo do ideala koji se može doseći uz neprezahtjevnu edukaciju osoblja u kuhinji. Restoran ima vinsku kartu s najviše traženih informacija o vinu od do sada ocijenjenih restorana. Toaleti čisti. Naglašenu zanimljivost i neobičnost interijeru daje mali botanički vrt unutar restorana.”

Slučajnim izvlačenjem iz šešira određen je poredak posjete svim restoranima Međimurja. S naglašenim zanimanjem iščekujemo nove zapisnike i nove bodove. Čitatelji, gosti, domaćini: Najte nikaj zameriti!

<<<< Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u čakovečkom restoranu Barok <<<
<<< Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Hotelu Panorama <<<
<<< Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u restoranu Trattoria Rustica<<<
<<< Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Mamici <<<
<<< Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Maloj Hiži <<<

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije