U Donjem Kraljevcu jubilarni, deseti Dani Rudolfa Steinera

U Donjem Kraljevcu će se 6. i 7. lipnja 2015. godine održati jubilarni, deseti Dani Rudolfa Steinera, a tema ovogodišnjih dana je Waldorfska pedagogija i poljoprivreda.

Steiner je rođen 27. veljače 1861. godine u tom međimurskom mjestu i utemeljitelj je Goetheovog instituta, osnivač antropozofije (nauke o ljudskoj mudrosti), filozof i književnik. Tražeći izlaz iz zabluda modernog čovjeka, dr. Steiner nas upućuje na radikalno mijenjanje svog odnosa prema prirodi i prema sebi samome.

Steinerovo učenje o djetetu i odgoju danas se primjenjuje u više od 800 “Waldorfskih” škola širom svijeta, mnoštvu vrtića i ima sve više sljedbenika. Dr. Rudolf Steiner umro je 30. ožujka 1925. u Dornchu u Švicarskoj.

Po prvi puta će se gotovo cijeli program odvijati u novom Centru dr. Rudolfa Steinera čije otvorenje je najavljeno za mjesec rujan ove godine. Posjetitelje očekuju brojna predavanja i radionice koje će održati ugledni predavači. Svakako treba naglasiti da su ista besplatna. Opširnije o dvodnevnom programu saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije