Održana smotra dječje međimurske popevke – tko su najbolji?

>> FOTO: Održana smotra dječje međimurske popevke – tko su najbolji?

Općina Sveti Martin na Muri, a poglavito naselje Toplice Sveti Martin, minulog su vikenda bili mjesto u kojem je poput lahorastog povjetarca iz dječjih grla, zvučala tradicionalna međimurska popevka praćena zvucima tamburica i drugih žičanih glazbala.

Naime, u Sportskoj dvorani Terma Sveti Martin, održavala se 8. smotra dječje međimurske popevke, koja je bila i predsmotra za Međimursku popevku 2015. čije finale će biti u lipnju biti u Nedelišću.

Publici i stručnom povjerenstvu koje su činili profesori glazbe, Karolina Dragica Šimunković, Miroslav Novak i Stjepan Hranjec, predstavilo se 16 najmlađih izvođača međimurske popevke, koje je kao i sve sudionike na početku programa srdačno pozdravio mr. Dražen Crnčec, predsjednik organizacijskog odbora i KUU Sveti Martin kao organizatora i domaćina smotre.

Na kraju zaista lijepe i kvalitetne priredbe, povjerenstvo je odlučilo da na završnu Smotru međimurske popevke u Nedelišće idu OŠ Dr. Vinka Žganca iz Vratišinca, Veronika Kos Hrvatica iz Mađarske i Karlo Šoštarić iz KUD-a Zasdbreg.

Povjerenstvo je posebno pohvalilo kvalitetu izvedbi OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, Društvo Hrvata kre Mure iz Mađarske, Dječju pjevačku skupinu KUD Sveti Jeronim Štrigova, KUD Mačkovec, OŠ Sveti Martin na Muri i Karla Šoštarića iz Zasadbrega.

Međimurskog župana na smotri je zamijenila prof. Sonja Tošić Grlač, kao njegova izaslanica. Domaćinima, organizatorima, suorganizatorima i sponzorima kao i posjetiteljima “kapa do poda”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije