Uredili dječje igralište uz Dravu i tobogan odmah “dobio noge”

>> Uredili dječje igralište uz Dravu i tobogan odmah “dobio noge”

Kako je cilj Općine Donja Dubrava potaknuti mještane, a posebice djecu i mlade da provode više vremena na svježem zraku uz igru i druženje, pokrenut je projekt izrade dječjih igrališta koja će se postaviti na javim površinama po mjestu.

Tako su u prvoj fazi postavljena dva dječja igrališta i to: uz obalu rijeke Drave kod drvene kućice i na zelenoj površini u Ulici Mihovila Pavleka Miškine. Spomenuta igrališta, a posebice ono na Dravi, 1. svibnja okupilo je brojne roditelje, djedove i bake, te preostalu pratnju s djecom, koja su uživala u igri i zajedničkom druženju.

Međutim, već idućeg dana u večernjim satima netko je odlučio prekinuti to veselje krađom tobogana kod dječjeg igrališta uz Dravu što je uzrokovalo razočarenje i djece i odraslih. – Nezamislivo je da netko želi uskratiti dječji smijeh i veselje. No, bez imalo razmišljanja, ponovno je naručen i postavljen novi tobogan pa svi ponovno mogu uživati na spomenutoj lokaciji.

Prilikom odluke o dječjim igralima te lokaciji postave, sudjelovale su i naše sumještanke Vesna Pongrac te Božica Detelj kojima se ovim putem ujedno i zahvaljujemo. Obzirom da se želi motivirati ljude na aktivnosti, smanjiti provođenje vremena ispred računala, video igrica i televizora ovim pothvatom utjecat će se i na provođenje zdravijeg načina života, te stvaranje novih prijateljstava kroz dječju igru – poručuju iz Općine Donja Dubrava.

Nastavak postave dječjih igrališta očekuje se uskoro i na ostalim lokacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije