Radost i suze: Pjevali i svirali za mame, ali i teško bolesnog Marka

>> Radost i suze: Pjevali i svirali za mame, ali i teško bolesnog Marka

S obzirom na sve poljupce, zagrljaje i pažnju koje nam daju mame su zaslužile da ih barem jedan dan u godini tretiramo kao kraljice, što i jesu.

Majčin dan je dan koji se slavi u čast majki i majčinstva i koji se obilježava svake druge nedjelje u svibnju od 1914. godine. Majčin dan je prilika da otvorimo svoja srca i da pokažemo svojim majkama koliko ih volimo i poštujemo.

To su upravo učinili učenici OŠ Jože Horvat Kotoriba koji su u petak, 8. svibnja pripremili kolažni program u Domu kulture kojeg su majke, bake, ujne, strine, tete… ispunile do posljednjeg mjesta.

A djeca su im pjevala, plesala, recitirala onako kako oni najbolje znaju – iskreno i od srca. – Hvala što ste nas gledale s onim istim sjajem s kojim nas svakodnevno vaše oči prate – bila je učenička poruka i zahvala za pljesak koji su im mame podarile.

Priredba je imala i humanitarni značaj u koji se je uključio župni Caritas koji je na ulazu u dvoranu prikupljao dragovoljne novčane priloge za teško bolesnog Marka Pongraca, učenika osmog razreda kotoripske škole, koji je nazočio priredbi. Marko se liječi u Klaićevoj bolnici i baš je toga dana stigao na vikend u rodnu Kotoribu.

Kotoripčani su širom otvorili srca i Marku pružili ruku podrške te je tom prilikom prikupljeno 4.761 kuna. Na ulazu je svakoj mami darovana mini čestitka izrađena učeničkim rukama. Voditeljica priredbe, Tara Posavec se je u ime Marka zahvalila na pomoći izrazivši vjeru u njegovo ozdravljenje, a na samom kraju je poručila:

Mnoge se ljepote stvaranja u svemiru, ali najljepše djelo stvaranja je majčino srce.” Bio je ovo događaj prepun radosti i suza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije