Djeci hrvatskih branitelja iz Međimurja uručena prijenosna računala

>> Djeci hrvatskih branitelja iz Međimurja uručena prijenosna računala

Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Odjel za humanitarnu djelatnost “Pomozimo studentima djece hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala”, već treću godinu provodi projekt kojim se djeci hrvatskih branitelja želi olakšati njihovo studiranje.

U petak, 24. travnja na zagrebačkom Velesajmu u dvorani Gastro Globus u nazočnosti donatora izvršena je podjela prijenosnih računala HP studentima- djeci članova Udruge za 2015. godinu.

Iz Međimurja je do sada računala primilo sedam studenata, a ove godine još četvero studenata: Nikola (Krešo) Zadravec, iz Bogdanovca, rođen 7.11.1994., student 2. godine dodiplomskog sveučilišnog studija Proizvodno strojarstvo na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, donator računala Odvjetnički ured Ivan Šipek iz Zagreba; Klara (Josip) Cvetković, iz Dragoslavec brega, rođena 17.2.1992., studentica 1. godine diplomskog sveučilišnog studija engleskog jezika, književnosti i pedagogije na Sveučilištu u Rijeci na Filozofskom fakultetu u Rijeci, donator računala Odvjetnički ured Sučević i partneri iz Zagreba.

Nažalost Klara zbog obveza na fakultetu nije mogla osobno preuzeti računalo od donatora, nego je primopredaja napravljena kod njene kuće od strane predsjednika ogranka Franje Kovačića i predsjednika podružnice Stjepana Horvata. Nadalje računala su dobili Stjepan (Stjepan) Polanec, iz Peklenice, rođen 25.12.1995., student 1. godine dodiplomskog stručnog studija Poljoprivreda na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, donator računala Mihovil Soldo iz Zagreba; Filip (Vladimir) Jurman, iz Macinca , rođen 6.10.1995., student 1. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike na Sveučilištu u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, donator računala Odvjetnička kancelarija Mate Matića iz Zagreba.

Uz zajednički ručak i druženje studenti iz Međimurja zahvalili su svojim donatorima prigodnim poklonima koje su osigurali Grad Čakovec i Međimurske županije, na čemu im ovom prigodom najtoplije zahvaljuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije