Mladi geografi izvrsni u Kalinovcu, Tin Hrgović najbolji u državi

Od 15. -17.4. 2015. godine u Kalinovcu u OŠ Ivan Lacković Croata održano je 22. Državno natjecanje iz geografije. Nakon održanih županijskih natjecanja iz naše županije je na državno natjecanje pozvano čak šestero učenika, a svi su postigli izvrsne rezultate.

Učenik osmog razreda Tin Hrgović iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica (mentorica Desanka Bosanac) pokazao se apsolutno najboljim u svojoj kategoriji i osvojio je prvo mjesto. Također osmaš, Antonio Novak iz OŠ Selnica (mentorica Damira Marušić) osvojio je peto mjesto.

U kategoriji petih razreda, učenik Eli Hrgović iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica (mentorica Desanka Bosanac) osvojio je treće mjesto, a Ivan Premuš iz OŠ Selnica (mentorica Damira Marušić) četvrto mjesto. U kategoriji šestih razreda, učenik Luka Šafarić iz OŠ Štrigova (mentorica Petra Šinko Posel) osvojio je šesto mjesto.

Međimurska županija imala je i jednu predstavnicu u kategoriji srednjih škola. Bila je to Iris Jambrešić iz Gimnazije Josip Slavenski, učenica prvog razreda (mentor Robert Slunjski) koja je osvojila 12 .mjesto. Samo natjecanje sastoji se od pismenog ispita i praktičnog rada.

Valja naglasiti kako su navedeni učenici (osim najmlađih petaša) već sudjelovali na državnim natjecanjima iz geografije, što je svakako dokaz kako mladi Međimurci razvijaju poseban interes i ljubav prema geografiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije