Donji Mihaljevec: Ribički dom ŠRD-a Drava konačno dobio struju

Ribički dom u Donjem Mihaljevcu koji je lociran neposredno uz vodu Ciglena počeo se graditi 1988. godine. Gradnja je, uz veliku pomoć članova i donatora, trajala punih 10 godina pa je svečanost otvorenja upriličena 1998. godine kada je dom blagoslovio tadašnji župnik vlč. Lovro Galić.

Dom se nalazi u prekrasnoj prirodi u blizni derivacijskog kanala HE Dubrava i popularno je mjesto okupljališta ribiča, ali i svih Donjomihaljevčana. Dugogodišnja želja članova ŠRD-a Drava bila je da se u objekt uvede struja. To se ovih dana i ostvarilo. Predsjednik društva Ivan Pongrac i predsjendica VMO Donji Mihaljevec Anamari Bartolić kazali su da je prostor konačno osvijetljen pa stari agregat ide u zaborav.

Do struje su došli na način da su na krovištu doma ugradili 6 solarnih čelija preko kojih sada dobivaju struju. Pongrac kaže da je cijela investicija koštala 27 tisuća kuna. Društvo je platilo 22 tisuće, dok je iznos od 5 tisuća donirala tvrtka Varga Elektronik d.o.o. iz Draškovcakoja je bila i izvođač radova.

U postavljanju elektroinstalacija pomogla im je tvrtka Elektro Panić, a u cijelu priču svojom donacijom uključila se i tvrtka Rotocomerc iz Preloga. Iz društva im se ovom prilikom najiskrenije zahvaljuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije