FOTO: Otvorena prva punionica električnih vozila u Međimurju

>> FOTO: Otvorena prva punionica električnih vozila u Međimurju

U sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije, Međimursko veleučilište je u petak obilježilo svoju sedmu godišnjicu djelovanja i to bogatim programom kojim je samo potvrđen njegov uspješan put.

Obilježavanje 7. godišnjice djelovanja Veleučilišta obilježeno je i jednim posebnim događajem, koji je samo potvrdio dobar smjer suradnje obrazovanja i gospodarstva. Naime, kako je istaknuto, MEV ima potpisano desetak sporazuma o suradnji, a među njima i onaj potpisan u rujnu 2014. godine s poduzećem DUCATI komponenti d.o.o. iz Ludbrega.

Tog je dana napravljen i korak dalje te je svečano otvorena prva punionica električnih vozila u Međimurskoj županiji, a prisutni gosti i studenti su imali prilike i osobno vidjeti električna vozila Tesla koja su apsolutni hit u svijetu.

Cijena jednog takvog automobila na Njuškalu iznosi 930 tisuća kuna, sa lokacijom vozila u SAD-u. Kako tvrde, sa jednim punjenjem akumulatora može se preći oko 500 kilometara, a punjenje traje 25 minuta.

“E-mobilnost predstavlja jedan novi trend prema kojem ova tvrtka radi i živi. Suradnja sa sveučilištima, veleučilištima je nužnost jer studenti u kratkom vremenu počinju primjenjivati stečeno znanje, ali i sam način rada.” – rekao je Dražen Crnković, direktor poduzeća DUCATI komponenti d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije