Održana izložba i degustacija svetojurjevskih vina

>> Održana izložba i degustacija svetojurjevskih vina

Tradicionalna, sada već 9. po redu Izložba i degustacija sortnih vina s geografskim porijeklom, domaćih vinara, održana je u četvrtak u Domu kulture “Dr. Jurica Murai” u Pleškovcu.

Na izložbi i degustaciji svoja su vina predstavili i dali na kušanje domaći vinogradari i vinske kuće, Dvanajščak-Kozol, Medved, Pintarić, Preininger, Trbuhović, Turk i Videc. Izložba i degustacija održava se uvijek uz “Jurjevo i Dane općine“, a nastala je na poticaj i dogovor Zdravka Moharića, Verice Grabar i Stjepana Mesarića uz snažnu podršku negdašnjih općinskih čelnika Davora Križaića, Zorana Šarića i Stjepana Perka, a danas za njeno održavanje najveće zasluge pripadaju općinskoj djelatnici Danijeli Turk, kao i njezinim suradnicima, te svakako vrsnim vinarima.

Svetojurjevska vina su vrlo kvalitetna, ukusna i različita i ispisuju jednu lijepu, novu i radosnu vinsku priču. Izložba i degustacija se nekoliko godina održavala u povijesnom i prigodnom podrumu starog Župnog dvora, a danas zgrade Općinske uprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije