Hrvatski cvjetnjak slavi svoje dane – evo što nas očekuje u petak

U četvrtak, 23. travnja započeli su Dane Mđimurske županije. Drugog dana, u petak, ovogodišnje proslave Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane, proslavit će se 155. obljetnica puštanja u pogon najstarije pruge u Hrvatskoj, naime prvi vlak pušten je u promet 24. travnja 1860. godine na relaciji Kotoriba, Čakovec i Macinec.

Stoga će obilježavanje krenuti u 09:00 sati na željezničkom kolodvoru u Kotoribi otvorenjem izložbe međunarodnog projekta “Vlakovi preko granica” koju u Međimurje donosi Državni arhiv u Štrigovi, a nastavlja se od 11:00 sati na željezničkom kolodvoru u Čakovcu prigodnom svečanošću u organizaciji HŽ Infrastrukture.

U Memorijalnoj zbirci Ladislava Kralja Međimurca od 10:00 sati održat pak će se već tradicionalna manifestacija “Kraljev rođendan” uz popratni program koji će upotpuniti djeca, a u 12:00 sati Međimursko veleučilište obilježit će 7. obljetnicu rada te pritom ujedno otvoriti punionicu za električna vozila, Zelenu knjižnicu, svečano dodijeliti nagrade najboljim studentima i otvoriti svoje nove prostore. Službeno će se završiti radovi i otvoriti proširena cesta Toplice Sveti Martin – Brezovec od 14:00 sati.

Od 17:00 sati kreću dvije manifestacije, prva koja traje punih 24 sata, humanitarno “Plivanjem do svjetlosti” na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu uz “Noć bazena” te druga koja će se u Prelogu već tradicionalno zadržati do nedjelje, Sajam cvijeća. Udruga umirovljenika Međimurske županije priprema Večer poezije u zgradi Scheier od 18:00 sati, dok će se drugi dan zaključiti mjuziklom “Put u prošlost” profesora i učenika OŠ Nedelišće i OŠ Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije od 19:30 sati u čakovečkom Centru za kulturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije