Mališani iz doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj u prvom posjetu Međimurju

>> Mališani iz doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj u prvom posjetu Međimurju

Mališani iz doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj u prvom posjetu Međimurju – dan za pamćenje u restoranu “Kneja” i OPG-u Juras.

OPG Juras iz Malog Mihaljevca u Međimurju danas je posjetilo čudesno društvo – mališani zagrebačkog Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj. Za tridesetak mališana, prvi izlet u Međimurje, bio je dan prepun novih iskustava i pustolovina. “Njima je potpuno novo iskustvo trčati ovakvom livadom, ovako slobodni bez straha od prometa, jer u gradu vi nemate takvih mjesta za otići s njima”, istaknula je teta Nikolina, jedna od desetak odgojiteljica iz doma u Nazorovoj.

Vlasnicima i djelatnicima OPG Juras i restorana Kneja, ovo je bilo nezaboravno, ali i emotivno i dirljivo iskustvo. “Već godinama, tradicionalno ugošćujemo mališane iz različitih hrvatskih udruga; bez obzira radi li se o djeci s teškoćama u razvoju ili nezbrinutoj djeci. Jedina nam je namjera i želja, barem na jedan dan učiniti im djetinjstvo ljepšim, jer uvijek se potrudimo da od nas odu s iskustvima i doživljajima koje će još dugo pamtiti”, rekla je Nada Juras, današnja domaćica mališana na OPG-u Juras.

A mališani će se iskustva iz “Kneje” zasigurno još dugo sjećati s osmjehom na licu, jer neki od njih prvi su se puta susreli s konjima, oni stariji i spretniji okušali su se i u jahanju i spustanju zip- lineom, a bila je ovo prigoda i da svi zajedno obilježeDan planeta zemlje- sadnjom lipe nazvavši je “Drvom prijateljstva i sretnog djetinjstva”. Posebno iznenađenje bila je logorska vatra na kojoj su sami pekli svoje slasne zalogaje.

Uz organizatora OPG Juras i restoran “Kneja ” ovaj dan malisanima su uljepsali tvrtka” C-Lab” iz Cakovca koja je svakom djetetu pripremila prekrasne poklone , i rasadnik “Iva ” iz Stefanca koja je donirala sadnicu lipe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije