Uspješan prvi doručak za žene u Čakovcu

>> Uspješan prvi doručak za žene u Čakovcu

Prošle je subote, 18. travnja 2015. u Hotelu Park održan prvi čakovečki Doručak za žene.

U prekrasnoj atmosferi uz bogati program, fini švedski stol, kolače i kavu, družilo se više od 160 žena svih životnih dobi.

Program je vodila Petra Horvat, a posjetiteljice su uživale u glazbenim izvedbama mlade kantautorice Anje Kovačević uz vokalnu pratnju Sare Kovačević i violinistice Marte Mesarić.

Marina Hoblaj, udomiteljica iz Murskog Središća nas je nasmijala ali i izmamila suze. Ispričala je svoju emotivnu životnu priču o tome kako je oduvijek željela postati majka te kako joj se ta želja ispunila na sasvim neočekivan način. Kako sama kaže, kada je Bogu predala svoje želje i planove, njegov joj je odgovor donio puno više radosti no što bi ispunjenje želje da ima “male kopije sebe i svoga supruga”. Marina je sa svojim suprugom usvojila petero djece od kojih je većina bila s poteškoćama u razvoju, a kasnije su kao obitelj postali i udomitelji.

Petra Malović iz udruge Fokus održala je predavanje o emocionalnoj inteligenciji i važnosti upravljanja sobom i svojim emocijama. Naziv teme “Grad bez zidina” dolazi iz Salomonovih mudrih izreka koji kaže kako je osoba koja nema kontrolu nad sobom poput porušenog grada bez zidina.

Na konkretnim primjerima stvarnih ljudi Petra je pokazala kako uvijek imamo izbor, a dobar izbor mijenja naše okolnosti i život nabolje. Potaknula nas je da promišljamo o tome tko smo i budemo svjesne svoje vrijednosti, da postavimo ciljeve te uočimo prepreke – situacije koje nas “izbace iz takta”, jer svaka od nas može naučiti upravljati svojim emocijama.

Svaku je ženu na stolu dočekao unikatni poklončić, a one malo sretnije pri samom kraju druženja u simpatičnoj su tomboli osvojile jednu od brojnih nagrada- od frizure, večere za dvoje, poklon paketa , unikatnih slika i predmeta do usluge izmjene guma.

Do idućeg Doručka za žene koji je u planu na jesen, nova prijateljstva nastavit će se kroz kreativne radionice, nordijsko hodanje te druženje majki i djece u rođendaonici Alex.

Informacije o aktivnostima udruge možete pronaći na facebook stranici Doručak za žene Čakovec.

Dio atmosfere možete pogledati u fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije