FOTO: Četiri zlata za Mažoretkinje D. Kraljevca, odličan nastup twirlingaša

>> FOTO: Četiri zlata za Mažoretkinje D. Kraljevca, odličan nastup twirlingaša

U Donjem Kraljevcu nastavlja se uspješna dugogodišnja tradicija u mažoret plesu. Na 19. Prvenstvu Republike Hrvatske u mažoret plesu koje je od 17. do 19. travnja 2015. održano u Svetom Ivanu Zelini, Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec okitile su se sa četiri zlata.

Zlatnu medalju osvojile su 22 djevojčice, grupa minime starije u Tradicionalnom mažoret plesu. (Nika Šupljika, Lana Naranđa, Laura Glavak, Arijana Strniščak, Lea Kovač, Doris Dominić, Nadja Vuk, Sara Jesenović, Rea Sabol starija, Nevia Kolenda, Melani Cirkvenčić, Martina Sokač, Mia Jurčec, Eva Grabant, Amalija Kovač, Hana Tomašek, Marta Ružman, Rea Sabol mlađa, Enesa Kučko, Melani Mihoci, Iva Kočiš i Jana Doroteja Veslin.

Zlato su osvojila i tri dueta s rekvizitima, najmlađe Lana Naranđa i Nika Šupljika, kadetkinje Iva Fileš i Katarina Jančec te juniorke Jana Kovač i Ana Jančec.

Dok su trajale pripreme za odlazak na Prvenstvo Hrvatske, twirlingaši su se uspješno natjecali na Svjetskom twirling prvenstvu u Lignannu u Italiji. Bernard Barač, višegodišnji europski juniorski viceprvak, prvi put se natjecao kao senior. U jakoj konkurenciji osvojio je vrlo dobro osmo mjesto.

Grupa juniorki u zajedničkoj koreografiji s Ludbreškim mažoretkinjama također je osvojila je osmo mjesto (Martina Tota, Dora Štefok, Roberta Kovačić, Stela Petrošanec, Ana Jančec, Stefani Branilović, Iva Fileš, Katarina Jančec i Jana Kovač.) Helena Glavak, Paula Percač, Jana Kovač i Lana Naranđa uspješno su se dobro plasirale na zahtjevnoj svjetskoj twirling listi.

Za uspješan plasmanu zaslužni su vrsni treneri, Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja, višegodišnji europski i svjetski prvak, koji se i ove godine okitio svjetskim zlatom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije