Općina Donji Kraljevec: U akciji prikupili gotovo 5 tona otpada

>> Općina Donji Kraljevec: U eko akciji prikupili gotovo 5 tona otpada

Općina Donji Kraljevec i treću godinu zaredom uključila se u akciju “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”, koja se provodila u subotu, 18. travnja 2015. godine u Repbulici Hrvatskoj.

Akcija se provodila u koordinaciji sa Zaštitarsko-ekološkom udrugom “Prode” iz Hodošana i komunalnim redarom općine Donji Kraljevec. U akciju se uključilo oko 290 sudionika, članova udruga koje djeluju na području općine Donji Kraljevec iz naselja Donji Kraljevec, Hodošan, Donji Hrašćan, Palinovec, Sveti Juraj u Trnju i Donji Pustakovec, kao i učenici OŠ Donji Kraljevec i Hodošan.

Za vrijeme provođenja akcije od otpada su se očistila sva naselja i područja uz prilazne ceste prema naseljima u općini. Čišćenje se proširilo i na šumski predio zvan “Zelengaj”, nedaleko mjesta Hodošan, gdje su godinama nesavjesni mještani okolnih sela odbacivali razni otpad.

Navedenu lokaciju koja je bila najkritičnija, zajedničkim snagama očistili su članovi ZEU “Prode” i SRD “Trnava” iz Hodošana. Tijekom provođenja akcije prikupilo se ukupno 4,8 tona raznog otpada.

Zelena čistka se provodila u suradnji sa komunalnim poduzećem “Pre-kom” d.o.o. iz Preloga, koji su donirali dio vreća za prikupljanje smeća, kao i klipiće za sudionike akcije, te su odmah po završetku iste izvršili skupljanje prikupljenog smeća, koje je bilo deponirano na unaprijed dogovorenim lokacijama po pojedinim mjestima u općini i otpremili ga na deponiju smeća u Totovec.

– Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u navedenu akciju, unatoč hladnom vremenu, te molimo nesavjesne građane da ne bacaju smeće u prirodi, jer time ne rade štetu samo prirodi, nego i sebi samima. Želja nam je da se tokom idućih godina nađe i prikupi što manje smeća u prirodi, već da se isto baca i na za to predviđena mjesta, kako bi si stvorili što ljepši i ugodniji okoliš za suživot svih građana – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije