FOTO: Mještani Štefanca posjetili Sarajevo

>> FOTO: Mještani Štefanca posjetili Sarajevo

Udruga žena iz Štefanca nedavno je preko turističke agencije Jakopić organizirala dvodnevni izlet u Sarajevo, Travnik i Jajce. Nakon prelaska granice nastavljeno je putovanje prema Sarajevu preko Dervente, Doboja i Zenice.

Po dolasku u Sarajevo, razgledan je širi centra grada autobusom i pješice uz lokalnog turističkog vodiča: mostove na rijeci Miljacki, Bašćaršije, katedrale, đamije… Po razgledu slobodno je bilo vrijeme i za individualne programe: odlazak na tržnicu, ručak u jednoj od brojnih ćevabdžinica, ispijanje tradicionalne kahve, šetnju Baršćaršijom, kušanje poznatog Sarajevskog piva u pivnici, kupovinu suvenira…

Slijedi posjet jednoj od najspektakularnijih građevina u Europi “Avaz Twist Tower” gdje se na visini od 150 metara nalazi vidikovac s kojeg se pruža veličanstven pogled na Sarajevo i okolicu. Po razgledu nastavak vožnje do obližnjeg hotela Hollywood gdje je bila i zabava odnosno “dernek” sa živom glazbom i pjevačicom koji je trajao do kasnih sati.

Drugog dana slijedi vožnja do periferije Sarajeva gdje se je posjetilo Vrelo Bosne, prirodnu znamenitost u podnožju planine Igman. Uslijedio je posjet Travniku do Šarene džamije i kuće Ive Andrića te Jajcu posjet “muzeju pod vedrim nebom” koji njeguje više od 22 nacionalna spomenika, od kojih je 10 nulte kategorije te slapova Plive, kao i šetnja do centra.

Došlo je i vrijeme povratka u Hrvatsku, a svi su sudionici bili oduševljeni samim izletom koji će im zasigurno ostati u dugom sjećanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije