Mjuzikl “Putujemo u prošlost” u Centru za kulturu Čakovec

Mjuzikl Putujemo u prošlost doslovno je nedavno proizašao iz školskih klupa, a rezultat je složenoga projekta na kojemu su zajedno radili učitelji i učenici OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija i OŠ Nedelišće.

Ovaj je projekt produbio pred nekoliko godina započeto prijateljstvo dviju škola, a samim time što je Nedelišće od Opatije razdvojeno satima vožnje, dokazao i činjenicu kako ponekad treba vjerovati i u nemoguće te da kreativnost i upornost često idu ruku pod ruku.

Od trenutka pokretanja projekta u uspjeh su vjerovali ravnatelji škola i voditelji projekta Fredi Glavan i Ivica Paić.

Mjuzikl je nastao prema romanu Eugena Kumičića “Urota zrinsko-frankopanska”, a za scensku ga je izvedbu preuredila učiteljica Norma Migliaccio Čučak koja je preuzela i redateljsku palicu.

Asistentica redateljice u našem je Nedelišću učiteljica Željka Pavlic Bedić. Ekipu zaslužnu za iznimno uspješnu realizaciju projekta čine i skladateljica Tajana Dukić, aranžeri Aleksandar Valenčić, Siniša Čučak i Fredi Glavan, zborovođa Zvonimir Hajdarović, scenograf Veljko Posavec i plesni koreograf Gordana Bartulović.

Početkom školske godine mjuzikl je izveden u dvorani Hotela Adriatic u Opatiji, a 24. travnja u 19,30 sati, uz slobodan ulaz, možete ga pogledati u Centru za kulturu Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije