FOTO: Vatrogascima Goričana oprema vrijedna 50 tisuća kuna

>> FOTO: Vatrogascima Goričana oprema vrijedna 50 tisuća kuna

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković uručio je DVD-u Goričan opremu vrijednu 50 tisuća kuna. Tucaković je naglasio da su vatrogasci u Međimurju primjer vatrogastva u cijeloj Hrvatskoj, a vatrogasci DVD-a Goričan istaknuli su se svojom organiziranošću i spremnosti u vremenu velike opasnosti od poplavljivanja Mure i Trnave prošle godine.

Načelnik općine Goričan Mario Moharić zahvalio je glavnom vatrogasnom zapovjedniku na vrijednoj donaciji, ali i na njegovoj podršci u obrani od poplave prošle godine kada je i sam bio nazočan u Goričanu 17. rujna 2014. godine, kada se je odazvao hitno sazvanom općinskom Stožeru za zaštitu i spašavanje.

Naglasio je da u opremi vatrogasaca Goričana još nedostaje motorni čamac, koji se pokazao kod zadnjih poplava kao vrlo potreban.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved rekao je da ova donacija pokazuje vrednovanje međimurskog vatrogastva kao najbolje organizirane i opremljene snage za brzo djelovanje, a što su vatrogasci DVD-a Goričan i ostalih društva najbolje pokazali kod zadnjih poplava.

U ime DVD-a Goričan zahvalili su se zapovjednik Slavko Loparić i zamjenica zapovjednika Kristina Plakalović, koji su istaknuli da je ovo prva donacija od postojanja DVD-a od krovne vatrogasne organizacije i da je donirana oprema došla na pravu adresu i u prave ruke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije