Na Tribini ČČ predstava “Istina” KD Glumci iz Zagvozda

Na Tribina ČČ u čakovečkom Centru za kulturu 16. travnja 2015. u 20 sati gostuju Hrvatsko narodno kazalište u Zadru & Kazališna družina Glumci u Zagvozdu s predstavom Floriana Zellera “Isitna”.

Režiju potpisuje Danko Ljuština, a igraju Mila Elegović, Vedran Mlikota, Žana Bumber/Hana Hegedušić i Damir Poljičak. Predstava Istina, nastala prema tekstu mladog francuskog pisca i dramatičara Floriana Zellera praizvedena je u Théâtre Montparnasse u Parizu 2011., a na pozornicu Centra za kulturu donosi je Kazališna družina Glumci u Zagvozdu.

Riječ redatelja:

Treba li uvijek govoriti istinu ili je ponekad bolje poslužiti se lažima? Što je istina, a što laž? Ova dileme temeljna su pitanja Istine. Komad je, rekli bismo ironično nazvan Istina, a u žiži zanimanja je uglavnom laž. Neodoljiva potreba za laganjem – uvijek u želji da se, navodno, izbjegne veće zlo koje može nanijeti istina.

Na tim dvojbama Zeller tka šarenicu obrata koji glumcima pružaju mogućnost vrhunske igre. Ovaj moderni urbani vodvilj, napisan u tradiciji najboljih francuskih vodvilja i na tragu vrhunskih djela Eugenea Labichea ili Georgesa Feydeaua, svojim će duhovitim obratima zasigurno oduševiti gledatelje istodobno pružajući glumcima veliko zadovoljstvo igre. Sjajno napisana lica glumcima omogućuju kreativnost u kreiranju uloga i upravo je to i razlog što sam se latio režije ovog komada. (Danko Ljuština)

O autoru:

Florian Zeller (1979., Pariz) jedan je od najpoznatijih suvremenih mladih dramatičara i pisaca u Francuskoj. Prvi roman napisao je s dvadeset dvije godine i za njega dobio nagradu Fondacije Hachette – popularne francuske nakladničke kuće. Njegov treći roman (2004. La Fascination du pire) donosi mu prestižnu nagradu Le Prix Interallié. Zellerova su djela prevedena na desetak svjetskih jezika i izvode se diljem svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije