Koncert Gadjo Manouche u varaždinskom klubu Rogoz

U varaždinskom klubu Rogoz koncert će u petak, 10. travnja održati gypsy jazz sastav Gadjo Manouche. Izvodit će jazz i swing standarde velikog francuskog gitarista Djanga Reinhardta (1910. – 1953.) koje je izvodio sa svojim kvintetom Hot Clube de France.

Riječ je o izvornom evropskom jazzu, ujedno i jedinom evropskom pravcu jazza. Sastav Gadjo Manouche okupio se u Zagrebu u veljači 2008. kao trio, a može se reći kako je nastao iz sastava “Sick swing orchestra”. Kroz nekoliko godina pridružuju se i violinist, klarinetist, te vokalistica.

Tako će Gadjo Manouche u Varaždinu nastupiti u sastavu: Radovan Bjelajac – violina, Luka Nekić – gitara, Ivan Grgić – gitara, Krešimir Tomić – gitara, Franjo Stojaković – klarinet, Mario Žuvela – kontrabas i Ivana Kujundžić – vokal. Svirali su u brojnim koncertnim dvoranama i klubovima diljem Hrvatske, te u inozemstvu, no još uvijek vole zasvirati i na ulicama većih gradova promovirajući tako glazbu i stil što su ga osmisli veliki inovatori i virtuozi, Django Reinhardt i Stephane Grappelli.

Varaždinci su ih imali prilike čuti prije nekoliko godina na Špancirfestu. Dosad su izdali 5 albuma, a idući je u procesu nastajanja i trebao bi izaći kroz mjesec dana. Nastup Gadjo Manouche-a odlikuje vrlo energična i melodična izvedba koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Ne propustite odličnu gypsy swing svirku ovog petka u Rogozu s početkom u 21 sat. Cijena ulaznica je simboličnih 10 kuna. Suorganizator varaždinskog koncerta Gadjo Manouche-a je Koncertni ured Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije