FOTO: Uspješno predstavljen Goričan u slovenskom Velenju

>> FOTO: Uspješno predstavljen Goričan u slovenskom Velenju

Povodom prezentacije Monografije Goričan u Velenju, na poziv Kulturnog društva Međimurje, u gradskoj upravi Velenja predstavljena je i općina Goričan.

U organizaciji domaćina, predsjednika KD Međimurje Matije Blagusa, predstavnici općine Goričan koje su činili načelnik općine Mario Moharić, župnik Petar Majstorović, poduzetnik Josip Bašnec i autor monografije Stjepan Hranjec najprije su razgledali znamenitosti grada Velenja, razgledali su prostorije KD Međimurje tzv. Međimurski grunt, gdje su ih dočekali domaćini i članovi KUD-a Goričan koji su došli uveličati svečanost predstavljanja Monografije.

U gradskoj kući, prijem za predstavnike općine Goričan i KD Međimurje priredio je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Franc Žerdin sa suradnicama. Ispričavši gradonačelnika koji je bio u posjetu Bosni i Hercegovini, predstavljen je grad Velenje, prof.dr.sc. Stjepan Hranjec predstavio je Monografiju Goričan, a načelnik općine Mario Moharić dr.med.vet. predstavio je općinu Goričan i nove mogućnosti ulaganja u poduzetničku zonu.

Nakon jednosatnog boravka u gradskoj kući, predstavnici Goričana upisali su svoje dojmove u knjigu gostiju grada Velenja, a načelnik je zamjeniku gradonačelnika poklonio Monografiju Goričan, međimursku kuharicu i butelje međimurskog vina.

Monografija Goričan, u večernjim satima, svečano je predstavljena u prelijepoj vili Bianca, popunjenoj gorčkim Velenčanima i Međimurcima.

Svečanost je predvodio predsjednik KD Međimurje Matija Blagus, autor Monografije Stjepan Hranjec prezentirao je istu uz nastup KUD-a Goričan i glazbenika domaćina, a načelnik općine Goričan Mario Moharić pozdravivši sve Gorčence i Međimurce u dvorani, zahvalio na pozivu i predao poklon predsjedniku KD Međimurje Matiji Blagusu. Nakon svečanosti, radosno druženje nastavilo se u vili Bianca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije