Vrtić skuplji za 500 kuna jer Grad Varaždin nema za sufinanciranje?

U varaždinskom privatnom dječjem vrtiću “Bajka” roditelje je danas dočekala neugodna obavijest. Naime, uprava vrtića najavila je mogućnost da će dio troškova boravka djece u vrtiću, koji inače snosi Grad Varaždin, morati platiti oni sami. Grad Varaždin nije realizirao sufinanciranje djece za veljaču i ožujak 2015. godine te nije poznato hoće li to učiniti, stoji u obavijesti postavljenoj na ulazu u vrtić.

Kako stoji u obavijesti, puna cijena vrtića iznosi 1440 kuna, od čega 500 kuna sufinancira Grad, 140 kuna vrtić, a konačna cijena koju roditelji plaćaju za usluge iznosi 800 kuna. Ukoliko iz Grada ne uplate naveden iznos do 10. travnja, razliku će morati podmiriti sami roditelji kako bi se funkcioniranje i rad vrtića mogao održati, najavljuju iz uprave vrtića!

Roditelji nisu zadovoljni novonastalom situacijom.

– Ja sigurno ne mislim plaćati iznos od 500 kuna koji bi trebao platiti Grad. Ako je to točno i ako će biti potrebno mi roditelji ćemo se organizirati i izvršiti pritisak na nadležne da se financijske obveze ispune – komentirala je majka djeteta koji pohađa navedeni vrtić.

Za očitovanje o navedenom problemu upitali smo Grad Varaždin. Odgovor se očekuje tijekom četvrtka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije