Sramota: Obavili kolinje pa svinjsku kožu i papke odbacili uz put

Svake se godine 22. travnja na svim kontinentima održavaju brojna događanja posvećena očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta.

Na taj dan sjetimo se nešto reći, napisati ili pokrenuti neku akciju kojom želimo obilježiti Dan planeta Zemlje. Kako bi obilježili taj dan u Donjem Vidovcu je organizirana akcija Zelena čistka.

Eko akcija održana je u subotu, 28. ožujka kojoj se odazvalo osam općinskih udruga čiji su članovi vlastitim rukama krenuli skupljati otpad koji su nesavjesni mještani bacili uz poljske puteve.

I imali što za vidjeti! Prikupili su čak pune tri traktorske prikolice raznog odbačenog otpada koji je preuzelo GKP Pre-kom iz Preloga. Posebno su bili šokirani kad su ugledali friško bačenu kožu i papke od svinje nakon što je vjerojatno netko imao doma kolinje.

Gdje je moral tih ljudi? Pitaju se sudionici akcije te se nadaju da će se objavom slika možda netko prepoznati i uvidjeti što je napravio. – Takve ljude treba odmah dobro kazniti da im više nikada ne bi palo na pamet da učine takvo nešto. Neka ih bude sram što nam zagađuju prekrasan okoliš u kojem živimo – kažu nam Donjovidovčani.

Poznato je svima da nam Zemlja pruža temelje za život, ona nas hrani, njen zrak udišemo, vodu pijemo, u njenoj prirodi uživamo. A kako joj mi vraćamo?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije