FOTO: Članovi KUD-a “Sv. Jeronim” Štrigova lani odradili 76 nastupa

>> FOTO: Članovi KUD-a “Sv. Jeronim” Štrigova lani odradili 76 nastupa

Redovna godišnja skupština Kulturno umjetničkog društva “Sv. Jeronim” iz Štrigove održana je prošle subote u večernjim satima. Predsjednik KUD-a Matej Ščavničar iznio je analizu prošlogodišnjeg rada i događaja u Društvu te također i planove za naredno razdoblje.

Prošle su godine članovi Društva sakupili zavidnih 76 nastupa. Svakako, zanimljivo je da je više nastupa odrađeno van Općine što znači da su KUD-ovci rado viđeni na pozornicama izvan svoga kraja. Sudjelovali su na raznim smotrama, festivalima i susretima. Predsjednik je posebno pohvalio dramsku sekciju koja je na prošlogodišnjem Festivalu kazališnih amatera osvojila nagradu za najbolji dramski amaterski tekst (autor Vinko Novak), priznanje za kolektivnu igru te nominaciju za najboljeg redatelja Festivala (Ivanu Novaku, voditelju sekcije).

U velik projekt KUD-a uvršteno je i obilježavanje 20. godišnjice rada i postojanja Društva te izdavanje prve monografije KUD-a koja je ujedno i prvi takav projekt na području Općine, a KUD se posebno ponosi pokretanjem dječje folklorne sekcije. Najavljeno je i osnivanje dječje tamburaške sekcije.

Financijskim izvješćem svi su članovi Skupštine bili i više nego zadovoljni jer je vodstvo KUD-a uspjelo godinu završiti u financijskom plusu. Plan rada za naredno razdoblje je vrlo ambiciozan, no, kako predsjednik kaže: “Trudom, upornošću i zalaganjem, ostvarit ćemo i više od zacrtanoga”.

Skupštini su se obratili i gosti čestitavši na izvrsnom vođenju KUD-a te mnogobrojnim uspjesima i dostignućima te načelnik Općine, Stanislav Rebernik koji je naglasio izvrsnu suradnju Općine s KUD-om te potrebu da se takva suradnja i nastavi.

“Za mene je KUD “živa osoba”, osoba koju duboko cijenim i poštujem. Hvala vam svima što tu “osobu” činite kompletnom, potpunom, savršenom. Ponosan sam na vaše i naše uspjehe. Na prošlost gledam sa zahvalnošću i divljenjem, a u budućnost s nadom i vjerom u nove pobjede i uspjehe“, završio je predsjednik Matej Ščavničar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije