Iza vatrogasaca Donje Dubrave jedna je od najtežih godina

Članovi DVD-a Donja Dubrava u nedjelju, 15. ožujka u školskoj sportskoj dvorani održali su 127. izvještajni godišnji skup. Članove i goste pozdravio je predsjednik Zlatko Ljubek, dok je o rezultatima i aktivnostima u protekloj godini govorio tajnik DVD-a, Tihomir Đurnić.

Sve zadaće uspješno je izvršilo 69 aktivnih članova i 40 članova djece i mladeži. Društvo je osposobili tri člana za ispitanog vatrogasca i jednog vatrogasca I. Klase te su obnovili opremu i povećali za šest zaštitnih vatrogasnih odijela. Posebno je istaknuo njihovu mobilnost u poplavama u donjem Međimurju te otpremom humanitarne pomoći u dva navrata za Gunju što su učinili u suradnji s općinskim Crvenim križem.

Đurnić je spomenuo ime pokojnog člana Mirka Hrašćanca koji je bio vjeran vatrogastvu punih 50 godina, a koji je lani iznenada preminuo. Prema izvješću Vladimira Žinića, zapovjednika društva prošle su gasili požar na jednoj obiteljskoj kući te dva požara na otvorenom.

Od tehničkih intervencija naveo je 48 akcija ispumpavanja vode iz bunara i podruma i 4 dana i 3 noći na nogama radi obrane od izlijevanja rijeke Mure. Iako je to bila jedna od najtežih godina u dugogodišnjoj povijesti, vatrogasci kažu da im nijedan razuman napor na dobrobit mještana nije pretežak.

Ispred Općine Donja Dubrava na skupštini su bili Dražen Miser, općinski načelnik, i Zlatko Haramija, predsjednik OV-a, a VZ-i Međimurske županije njen dopredsjednik Andreas Lisjak. Bili su tu predstavnici općinskih udruga kao i mjesnih ustanova.

Na kraju skupa spomenice za neprekidan rad u društvu članovima je podijelio Andreas Lisjak, a primili su ih za 10 godina Matija Bogomolec i Davor Đurnić. Za 20 godina vjernosti DVD-u nagrađeni su: Stjepan Miser, Vladimir Žinić i Drago Vučenik, za 30 Mario Lisjak i Tomislav Žinić, a za 40 godina Ivan Ribić i Antun Panić.

Statuom Naj vatrogasac nagrađen je Josip Kolarić. Pohvale i zahvalu vatrogascima na njihovoj humanoj zadaći u spašavanju ljudi i imovine izrekli su Miser i Lisjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije