FOTO: Impresivna godina za članove KUD-a Donji Vidovec

>> FOTO: Impresivna godina za članove KUD-a Donji Vidovec

– Iza nas je godina koja se definitivno svrstava među uspješnije godine u radu i postojanju našeg društva. To dokazuju brojni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu koji nas posebno raduju jer na putovanju upoznajemo nova društva, stječemo prijateljstva, upoznajemo nove regije.

Gostovanja u Mađarskoj i Rumunjskoj omogućila nam je suradnja s Pištom Tišlerom odnosno kasnije s Hann Peterom i Rekom Chaba. Odličnim nastupom na prvom u nizu folklornih festivala u gradu Nyirbatoru stekli smo simpatije organizatora i upravo na taj način omogućili da nastupamo i na ostalim festivalima u okviru projekta – rekao je Nikola Matulin, predsjednik KUD-a Donji Vidovec na godišnjoj skupštini koja je održana u nedjelju, 15. ožujka.

Matulin je pobrojao više od 30-tak nastupa od koji valja izdvojiti nastupe najmlađih KUD-ovaca na 11. Međunarodnom folklornom festivalu djece i mladih u Zagrebu i V. Mednarodnom srečanju otroških folklornih skupin u Rogaškoj Slatini. Stariji folkloraši, tamburaši i pjevači nastupili su na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, a aktivni su bili i članovi dramske sekcije.

– Također ponosni smo što smo dobitnici županijske nagrade Zrinski od strane Međimurske županije kojom je prepoznat i cijenjen naš rad i trud u očuvanju i prezentiranju međimurskog folklora – rekao je Matulin te usmeno zahvalio svima koji su pomoglo u radu društva.

Suradnja s Vidoslavom Bagurom te nastupom na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, održavanjem radionice na istoj manifestaciji uvršteni su u serijal HRT-a o kulturnoj baštini koji se snimao u veljači u našem mjestu. Treba spomenuti i uspješnu organizaciju festivala folklora i tradicije “Vidovo 2014.” te proslavu 25. godišnjice postojanja društva manifestacije su koje su pohvaljene od mnoštva uzvanika i simpatizera folklora.

Njihovim radom štima se i općinski načelnik Josip Grivec: – Vaši nastupi i programi koje dajete su impresivni. Hvala vam na trudu, radu i znanju i što ime našeg mjesta prenosite diljem Hrvatske i van nje. Svi smo ponosni na vas i nastavite tako!”. Na kraju skupa priznanje za poseban doprinos u radu društva primila je Magdalena Krištofić. Plan za ovu godinu je da se nastavi istim tempom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije