Knezovec: 83 godine uzastopnog rada tamošnjih vatrogasaca

Dobrovoljno vatogasno društvo Knezovec u subotu 14. ožujka održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. Kako se moglo čuti od mnogih vatrogasaca, ovo je uzastopni rad dobrovoljaca punih 83 godine njihovog djelovanja.

Sjednicu je vodio predsjednik društva Alen Novak koji je na samom početku pozdravio punu dvoranu Društvenog doma na kojoj su uz vatrogasce bili i mnogi mještani. U izvješću o radu društva u 2014. godini između ostalog se moglo čuti od zapovjednika Roberta Meglić kako su ponosni na svoj rad, da se radilo na preventivnom djelovanju i za dobrobit svih mještana sela.

Vatrogasci su bogatiji za 6 zaštitnih odora, motornu pilu koju su dobili od Općine Šenkovec, ali i nadstršnicu koju su napravili za ručnu špricu i tako sačuvali najstariji dio vatrogasne opreme koju posjeduju. S mladim vatrogascima se radilo tijekom cijele godine, što su pokazali i dobri rezultati na gradskom i županijskom natjecanju. Kao poklon mladim vatrogascima omogućen je odlazak na Gradske bazene u Čakovec sa svojim mentorima.

Financijska strana ovog društva je u plusu, što dokazuje i Općina Šenkovec koja redovno uplaćuje sredstva za vatrogasce. Planirani prihodi za 2015. godinu iznose 228.000,00 kuna, a planirana sredstva će se potrošiti na zamjenu stare i istrošene opreme, preventivno djelovanje, servis opreme i dr.

Najveća stavka rashoda je dovršenje Vatrogasnog doma na kojem planiraju završne radove i fasadu. Jedno su od rijetkih društava koji će dio financijskih sredstava za dovršenje Vatrogasnog doma (42.000,00 kuna) dobiti preko Fonda za energetsku učinkovitost.

Skupština je poslužila i za podjelu mnogih priznanja i zahvalnica zasluženim vatrogascima i sponzorima. Ovdje su se svakako istaknuli oni najstariji koji su dobili zahvalnicu za 60 godišnji rad u društvu, a to su Marčec Antun i Kocijan August. Društvo je primilo i 4 nova člana koji su prisegli pred Skupštinom.

Članove i sve nazočne pozdravili su ispred VZMŽ i VZG Čakovca Srećko Mrazović, načelnik općine Šenkovec Saša Horvat, predstavnik veterana VZMŽ Kraljić Ivan i drugi. Fotogaleriju slika pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije