FOTO: Župljani iz Draškovca na Sajmu cvijeća u Pordenone

>> FOTO: Župljani iz Draškovca na Sajmu cvijeća u Pordenone

Župljani iz Draškovca u subotu predvođeni župnikom Matijom Vonićem, u subotu 7. ožujka, uputili su se na u Italiju na Sajam cvijeća u Pordenone. Kako su proveli dan, gdje su bili i što su sve vidjeli opisao je vlč. Matija.

“Krenuli smo iz Draškovca u 3,00 sata. Ukupno nas je bilo 33. Uz naše župljane s nama su putovali i župljani iz drugih župa, a vodič nam je bio Goran Hranjec koji nas je vodio stručno i detaljno objašnjavao sve pojedinosti s puta. Prevoznička firma je bila “Mirkec” iz Čakovca. Imali smo tu čast da nas su nas voze Stjepan i Nikolina. Zahvaljujemo im na sigurnoj i udobnoj vožnji.

Ortogiardino je jedan od najvećih europskih sajmova cvijeća koji ujedinjuje jednostavnost svakodnevnih biljaka uz rijetke egzote. Sajam je mjesto gdje se može pronaći skoro svaka biljka za kojom uzdišemo iz vrtnih časopisa ili knjigama o cvijeću. Osim biljaka cca. 200 izlagača na izložbenom prostoru od 25 000 kvadrata zatvorenih površina i 10 000 kvadrata otvorenog prostora nude i lukovice, sjeme, pribor za vrtlarstvo, a samom šetnjom kroz sajam može se “skupiti” mnoštvo ideja o uređenju vlastitog biljnog kutka.

Stigli smo prvi u Pordenone i ušli u izložbene prostore. Zaista smo bili ugodno iznenađeni prekrasnim aranžmanima i cvjetnim dekoracijama. Poslije cvjetnog doživljaja uputili smo se prema Udinama.

Šetnja povijesnim centrom uz razgled znamenitosti: Piazza della Liberta, Loggia del Lionello, Mercatovechio (četvrt trgovaca i zanatlija), Torre dell’orologio, Katedrala…, a slobodno vrijeme iskoristili smo za uživanje u kavi, kupovini i bezbrojnim arkadama po kojima je grad poznat.

Povratak kući je vodio preko Slovenije. Zadržali smo se u Trojanama na večeri i okrijepljeni vratili se svojim kućama. Zahvalni smo svima koji su putovali s nama, a i svima koji su nas vodili i vozili te brinuli se o sigurnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije