Bravo za Međimurce: Porine osvojili Lidija Bajuk i Robert Modlic

Split je 21 godinu bio bez Porina. Ispravljeno je to 22. dodjelom ove glazbene nagrade prvi put upriličene u gradu pod Marjanom.

Najveći pobjednici jučerašnje svečane dodjele u Spaladium Areni je grupa Vatra koja se kući u Zagreb vraća s četiri Porina, za najbolju izvedbu grupe s vokalom, produkciju, snimku, a najvažniji Porin bio je onaj za pjesmu godine “Tango”.

Rokere rodom iz Virovitice slijedi Psihomodo pop koji je trijumfirao u tri kategoriji, najbolji video broj za spot “Bejbi” te album godine i rock album godine za “Ćiribu, ćiriba”. Po dva Porina dobili su Massimo i Urban&4. Massimo je nagradu dobio za aranžman te najbolju mušku vokalnu izvedbu za skladbu “Ispod nekog drugog neba”, dok je Urbanov album “Mamut” proglašen najboljim albumom alternativne glazbe, a nagrađen je i za najbolje likovno oblikovanje.

Među dobitnicima Porina su i glazbenici iz Međimurja. U kategoriji najboljeg albuma folklorne i etno glazbe statuu je osvojio Lidija Bajuk Trio za album “Prelja”, a Porin za najbolju vokalnu suradnju dobili su Gretta feat. Geby za pjesmu “Malena”.

Selfie s Porinom na svom Facebook profilu objavio je Robert Modlic iz Čakovca, bubnjar Grette. Čestitke našim Međimurcima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije