Članovi KUD-a Kotoriba ove godine slave 40. rođendan

>> Članovi KUD-a Kotoriba ove godine slave 40. rođendan

Članovi KUD-a Kotoriba posljednjega dana veljače u svojim su prostorima održali godišnju skupštinu koju je vodio Vinko Horvat. Izvješće o radu protekloj godini pročitao je Denis Radamanić koji je pobrojao dvadesetak nastupa svih skupina u kojima aktivno radi 50-tak članova.

Od gostovanja svakako treba izdvojiti nastupe na 49. Vinkovačkim jesenima, gostovanje u Klanjcu, sudjelovanje na Međunarodnoj smotri folklora i Međimurskom proštenju u Zagrebu, nastup u mađarskom gradiću Letenje i Smotri međimurskog folklora u Donjoj Dubravi. Kotoripski KUD-ovci lani su organizirali i rock večer te trodnevnu manifestaciju Dani smijeha uz Kerekesh Teatar.

Program rada za ovu godinu članovima i gostima je prezentirao predsjendik Krunoslav Siladi. Uz očuvanje narodnog blaga i promociju kulture svoga mjesta na nastupima u mjestu i diljem Hravatske, ove godine najvažniji događaj će biti proslava 40.-te obljetnice društva koja će se održati u mjesecu lipnju. KUD Kotoiba domaćin je i jubilarne 10. Smotre međimurskih narodnih običaja.

Čestitke na uloženom trudu i radu te promociji Kotoribe i Međimurje ispred ZHKUU Međimurske županije članovima je uputila podredsjednica Mirjana Hržić. Vrlo dobru suradnju naglasio je načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec. – Nama u Općini je stalo za kulturni, društveni i sportski život mjesta. Sve udruge, njih 20, imaju svoje prostore i financiraju se iz općinskog proračuna. Koliko vodimo brigu o kulturnom životu mjesta dokaz je i osnivanje Puhačkog orkestra za koji je Općina nedavno kupila instrumente vrijedne 116 tisuća kuna– kazao je Grgec.

Ljudevit Sabolić društvu je poklonio sliku staru više od sto godina, dok je Milenko Kanižaj iz KUD-a I.M.Kantor Sveta Marija pozvao na bolju suradnju donjomeđimurskih kudova što do sada nije bio slučaj. KUD Kotoriba će održati još jednu skupštinu ove godine na kojoj će birati novo vodstvo i donijeti novi Statut društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije