Zima ne odustaje: Idućeg tjedna zahlađenje – moguć čak i snijeg

Zadnji dani veljače, a time i klimatološke zime, prolaze u znaku relativno stabilnog i relativno toplog vremena. Izuzetak su jutarnje temperature zraka koje i dalje ponegdje imaju zimska obilježja.

U unutrašnjosti će subota biti promjenjiva uz moguću kišu, a u nedjelju suho i toplije. Malo kiše past će krajem ponedjeljka, no prava promjena vremena mogla bi uslijediti u četvrtak. Prema prognozi Crometea za vikend će se nastaviti promjenjiv tip vremena. Dosta oblaka uz kraća sunčana razdoblja, ali moguće je da će ostati i sasvim oblačno.

Ponegdje je moguća i slaba kiša, ali u malim količinama tako da ne možemo obećati sasvim suho vrijeme. Veća šansa za kišu je tijekom subotnjeg jutra i prijepodneva, osobito u Slavoniji, te ponovno u nedjelju navečer. Temperatura zraka bit će ugodna, osobito u popodnevnim satima, u subotu od 5 do 10°C, a u nedjelju između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Biometeorološke prilike bit će uglavnom povoljne pa će ovakvo vrijeme biti dobro za meteoropate i kronične bolesnike. Nedjelja je ujedno i prvi dan klimatološkog proljeća. Naime, u klimatologiji godišnja doba počinju prvog dana u mjesecu. Zima je počela 1.12. i završava sa zadnjim danom veljače. Proljeće počinje 1.3. i traje do 31. svibnja. Ono astronomsko počet će 20. ožujka u 23 sata i 45 minuta.

Početak novog tjedna nastavit će s nekim prijelaznim vremenom između kasne zime i ranog proljeća. I dalje dosta oblaka, možda malo sunca, ali nije isključeno ni malo slabe kiše. Jutra prohladna, moguć je i slab mraz ako noći budu vedre, a dnevna temperatura u porastu zbog lagane južine. Najtopliji dani bit će ponedjeljak i utorak kad bi temperatura mogla prijeći desetku. Južina će zasmetati meteoropatima jer će se pokvariti biometeorološka situacija.

U četvrtak bi moglo zahladiti pa osim kiše nije isključena ni pojava snijega, ali to je još daleko pa prognoza nije sigurna. Onda bi se nastavilo hladno vrijeme u drugoj polovici tjedna. Temperatura bi mogla biti zimska, ali još se ne zna hoće li i koliko biti oborina. Ako ih bude, postoji mogućnost i za snijeg, osobito u gorskim predjelima, javlja Crometeo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije