Kristijan Piskač je živ i zdrav i nalazi se u Poljskoj

Više od godinu dana nad naseljem Bukovec i Gradom Mursko Središće, lebdi pitanje, gdje je Kristijan Piskač, negdašnji župnik u Murskom Središću i nekoliko godina stanovnik Bukovca, naselja u Općini i Župi Selnica?

Tražeći odgovor na ovo pitanje od njegovih kolega svećenika, prijatelja i Varaždinske biskupije, odgovora nije bilo, pak se počelo nagađati je li se vratio u okrilje Crkve, je li u zatvoru i je li uopće živ. I pronašli smo odgovor na ovo pitanje.

Kristijan Piskač je živ i zdrav. Živi u Poljskoj 400 kilometara od Grada Krakova u jednom mjestu gdje ima vlastitu ugostiteljsku radnju. S njime su i njegova supruga i kćerka, a hoće li se vratiti u Bukovec, gdje je njegova kuća, za sada se ne zna. Naime, kako nam je rečeno, supruga i kćerka ga žele barem jedno vrijeme udaljiti od “prijatelja” s kojima se družio i povremeno i opijao.

Piskač je u Murskom Središću bio župnik od 2003. do 2007. godine i bio je vrlo omiljen među župljanima i građanima, poglavito mladima, jer je bio dobar čovjek, spreman svakome pomoći. I upravo ta dobrota i česta druženja s mladima, od kojih mnogi nisu bili vjerni Katoličkoj crkvi bili su uzrok zbog kojih je u ljetu 2007. odstupio s mjesta župnika, a potom izašao iz svećeničke službe.

Kasnije se doznalo kako je ako ne glavni, a ono jedan od razloga što je skinuo svećeničku ruho, zanosna Poljakinja, s kojom ima dijete. Bavio se uvozom i prodajom svećeničkog ruha i stvari koje su potrebne u crkvama; kaleži, plitice, križevi,slike i drugo. Bukovec ga radosno očekuje jer ovdašnjim ljudima je često puta bio na pomoć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije