Kotoriba oduševila članove Zavičajnog društva Međimurje

>> Kotoriba oduševila članove Zavičajnog društva Međimurje

U subotu su članovi Zavičajnog društva Međimurje iz Zagreba, njih 40-tak, posjetili naijstočnije međimursko mjesto – Kotoribu. Zagrebačke goste koje je predvodio Ljudevit Fuš, član Izvršnog odbora društva, u prostorijama Udruge umirovljenika dočekali su načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec i članovi umirovljeničke udruge na čelu s predsjednicom Irenom Maltar.

Dok su gosti uživali u domaćim slasticama koje su pripremile kotoripske žene, načelnik im je poželio dobrodošlicu i ukratko upoznao s mjestom. Kazao je da u Kotoribi imaju što vidjeti jer se tu stalno gradi kako bi se stvorili uvjeti za što bolji život. – Želimo da se ugodno osjećate u našem kraju i uvjerite da je tu lijepo i ugodno živjeti – poručio je Grgec.

Predsjednica Maltar pozdravila ih je u ime svih umirovljenika kojih u Kotoribi im 784. Njih 382 su učlanjena u najbrojniju udrugu u Kotoribi. Maltar je gostima prezentirala program njihovog posjeta. Tako su posjetili Knjižnicu i čitaonicu Kotoriba, a posebno ih je zanimala ostavština poznatog moreplovca i književnika Jože Horvata. U razgledavanje mjesta kroz stari dio Kotoribe povela ih je Slavica Maltar.

Uslijedio je posjet maloj bazilici – kotoripskoj crkvi, Etno zbirci na Starom farofu, Osnovnoj školi Jože Horvata i tamošnjoj sportskoj dvorani. Zagrepčanci od kojih više njih ima međimurske korijene, posjetilo je i Gospodarsku zonu. Ljudevit Fuš zahvalio je na gostoprimstvu te Knjižnici i Školi poklonio monografiju društva, a svima ostalima njihov list – Međimurski pinklec.

Gosti su bili impresionirani mjestom i ljubaznim mještanima. – Oduševljeni smo što smo vidjeli i čuli. Razmišljamo da se preselimo u Kotoribu, bila je samo jedna od mnogih lijepih riječi koje su uputili domaćinima. Druženje povodom Valentinova nastavili su u Zelengaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije