Kotoripski fašenk: U subotu dječji, u nedjelju onaj veliki

Fašenk u Kotoribi ove će se godine održati u nedjelju 15. veljače, a organizaciju su preuzeli članovi KUD-a Kotoriba koji uvode neke novine.

Tako se fašenk iz školske sportske dvorane, gdje je održan zadnjih godina, ponovno seli u centar Kotoribe. Forimiranje povorke u kojoj će biti predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar bit će u Sajmišnoj ulici na početku Industrijske zone od 14 sati odakle se kreće prema centru.

Na pozornici će biti održan program u kojem će se predstaviti maske, čitati popularni Kotoripski vrabec, obaviti primopredaja ključeva i suditi fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu gdje maske očekuje večera i izbor najljepših maski. Za dobar štimung i feštu bit će zadužena grupa Pisofkejk, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu pozvani i ostali mještani.

Općina će financijski popratiti manifestaciju na način da će osigurati kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani će dobiti večeru i piće u Društvenom domu. Svaka skupina koja će barem s pet članova sudjelovati u manifestaciji od Općine će dobiti tisuću kuna kao pomoć za izradu maski.

Prema uhodanoj tradiciji Društvo naša djeca iz Kotoribe dan ranije, u subotu 14. veljače organizira Dječji fašenk. Okupljanje je ispred Knjižnice i čitaonice Kotoriba odakle u 15 sati maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu. Tamo će se održati ples i izbor najboljih maski.

Pozivaju se mališani, ali i roditelji da se sa svojim kretivnim idejama i maskama uključe u dječju povorku, kao i onu veliku koja će se održati u nedjelju, 15. veljače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije