M. Središće: Za ginekološku ordinaciju potrebno 1500 izjava

Iz Grada Mursko Središće obavještavaju građane s područja Grada Mursko Središće te susjednih općina – Sveti Martin na Muri, Selnica, Vratišinec, Podturen i Štrigova, da je u planu Doma zdravlja Čakovec otvaranje ginekološke ordinacije dr. Ines Tizaj u Murskom Središću, na adresi Josipa Broza Tita, (preko puta MTČ-a, u nekadašnjem liječničkom stanu koji je do kraja 60-tih godina bio prostor tadašnje ambulante).

Da bi se isto moglo ostvariti u što skorije vrijeme, (planirano 01.07.2015. godine) pozivaju sve žene da ispune službeno propisani obrazac – izjavu o izboru/promjeni izabranog doktora. Bitno je naglasiti da u izjavi i podacima nije potrebno navesti datum ispunjavanja. Za maloljetnu osobu ili osobu pod skrbništvom podatke upisuje i izjavu potpisuje zakonski zastupnik, odnosno skrbnik. Potrebno je skupiti najmanje 1500 izjava kako bi nova ginekološka ordinacija u Murskom Središću mogla opravdati interes za otvaranje.

U izjavi je potrebno navesti osnovne podatke o osiguranoj osobi te šifre i naziv razloga:

01 – prvi izbor – novorođeni
03 – prvi izbor – neopredjeljena osigurana osoba
04 – promjena/izbor unutar roka od godine dana osnovom poziva na izbor za područja na kojima je mreža javno zdravstvene službe popunjena
05 – promjena/izbor unutar roka od godine dana – prestanak rada izabranog doktora u svojstvu ugovornog doktora Zavoda
06 – promjena unutar roka od godine dana zatražena od osigurane osobe zbog poremećenih odnosa s izabranim doktorom
07 – promjena zatražena od izabranog doktora zbog poremećenih odnosa s osiguranom osobom, odnosno zbog izrečene mjere osiguranoj osobi o zabrani približavanja izabranom doktoru
10 – promjena adrese osigurane osobe
12 – izbivanje iz mjesta stanovanja duže od 3 mjeseca
14 – promjena nakon isteka roka od godine dana (pacijentice prebačene u drugu ordinaciju)
15 – promjena unutar roka od godine dana – izabrani doktor ima u skrbi više od maksimalnog broja osiguranih osoba
16 – promjena/izbor unutar roka od godine dana zatražena od osigurane osobe osnovom izjave da je evidentirana kod izabranog doktora bez svog znanja.

Sve zainteresirane žene (ili roditelji učenica osnovnih škola – djevojaka iznad 12 godina starosti) izjave mogu osobno preuzeti i ispuniti te ostaviti u prostorijama Grada Mursko Središće, u Ambulanti Mursko Središće, kao i u prostorijama općina, osnovnih škola i liječničkim ordinacijama u mjestima Sveti Martin na Muri, Selnica, Vratišinec, Podturen i Štrigova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije