VIDEO: Pogledajte kako je proteklo humanitarno fotkanje za Azil

>> VIDEO: Humanitrno fotografiranje za potrebe čakovečkog Azila

Udruga “Prijatelji” Čakovec djeluje od 2001. godine, a usklopu nje organizirano je sklonište za napuštene životinje u Čakovcu na adresi Carinski odvojak bb.

Od svojeg osnivanja pronašli su dom za gotovo 3000 životinja. Prema riječima predsjednice Aleksandre Hampamer u ovom trenutku sklonište skrbi o 300-tinjak pasa pa su potrebe užasno velike. Problem su prepoznali u Centru za mlade Čakovec – Prostor. Odlučili su organizirati humanitarno fotografiranje s kućnim ljubimcima.

Akcija, koja je održana protekle nedjelje, u potpunosti je uspjela. Veliki broj građana stigao je tog nedjeljnog popodneva u Prostor kako bi sa svojim pesekima i mačkama ovjekovječili taj trenutak. Ivan Šardi, jedan od fotografa CeZama nije krio zadovoljstvo velikim odazivom.

– Humanitarno fotografiranje smo organizirali da bi pomogli Azilu kako bi psima bilo lakše prezimiti zimu To je najbolje što smo mogli napraviti u kratkom trenutku. Prilikom fotkanja peseki su bili malo nemirni zato jer ih je bilo puno. Tražili smo trenutak i brzinskim okidanjem sigurno su ispale dobre fotografije – rekao je Šardi.

Ono što su željeli zabilježiti u fotografijama je narav, osobnost i energija ljubimca u njegovom pravom elementu – puštajući ga da bude ono što najbolje zna! Bez stresa, bez poziranja i bez namještanja. Akciju je podržala obitelj djevojčice Lane koja ima tri psa. – Moji peseki se zovu Tara, Zola i Andora i dobili smo ih iz Azila. Bilo mi je lijepo fotografirati se jer jako volim životinje, kazala je Lana.

Sa svojim šestogodišnjem Benijem akciju je došao podržati Danijel Hampamer – Kiga iz Čakovca. – Mislim da je ovo jako dobra akcija i takvih bi u gradu Čakovcu trebalo biti što više – poručio je. Cijena fotke, koja je vlasnicima “manekena” odmah uručena, bila je donacija od 15 kuna, a prikupljena sredstva će za jedno vrijeme olakšati boravak napuštenih životinja u čakovečkom skloništu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije